Говори ѝнтернет

е мрежа от подкасти. Вие гледате епизод ⤵

Архив: Episode

 • Театър (с Явор Гърдев)

  Театър (с Явор Гърдев)

  Режисьорът Явор Гърдев говори сериозно за изкуствения интелект, философията, Джон Малкович в България, какво е позволено на сцената, кенсъл културата, българският театър, Джаро и Шекспир.

 • Картите Та̀ро

  Картите Та̀ро

  Многократния гост на шоуто Иван Гинев се завръща, за да разкаже за другата (третата?) си страст – картите та̀ро. Защо се прави, къде е езотериката, как може да се ползва като терапия. И да, разбира се – гледаме си. И не, не вярваме, че предсказват бъдещето.

 • Музиката в компютърните игри

  Музиката в компютърните игри

  Композиторът Георги Стрезов разказва за музиката в компютърните игри, как се композира и записва, как да не е скучна и как е наел изпълнители от Африка за неговата нова творба – саундтрака на новата игра Jagged Alliance 3, която излезе наскоро.

 • IT индустрията на България през комунизма

  IT индустрията на България през комунизма

  Виктор Петров от университета в Ноксвил, Тенеси за неговата книга Balkan Cyberia, историята на информационните технологии през комунизма и производството на компютри у нас.

 • Световните войни днес

  Световните войни днес

  Говорим за модерните конфликти с Руслан Трад от De Re Militari (военен репортер и автор с над 12 години опит) за Украйна, какво се случва в Африка и как природните ресурси са в основата на геополитическите движения днес