Архив

За по-прегледно

20242023202220212020201920182017

2024 (10)
 • 12 април Българска техника от старо време
  Говорим с Антон Оруш от Сандците за българската техника. А той разбира от нея, защото е най-големият колекционер у нас и има над 550 експоната само с българска техника. Защо не се прави днес, и какво сме правили навремето: oт чушкопека до спектрометъра или автобус Чавдар със зъболекарски кабинет. И как техниката определя бита на човека.
 • 4 април 4 април
  Тъпото е, че отново имаме проблеми с календарите, което ни попречи да имаме гост, но имаме… AI музикална изненада за вас. Иначе – ревюта на евтини проектори, Владо въздиша по Матрицата и Google си правят локална сделка с китайски AI.
 • 28 март 28 март
  Обсъждаме какво ако колите те следяха през цялото време, антитръстовото дело САЩ срещу Apple, Apple Watch 9 и разбира се – ресторант Сабале.
 • 22 март Иновациите и образованието
  Как се погребва Патриарх, Apple и изкуствения интелект. И темата: продължаваме серията за образованието с разговор с Центъра за творческо обучение (НПО + Търговско дружество, което работи с глобални IT компании) за ролята на технологиите в образованието.
 • 29 февруари Старт на сезон 8
  В този програмен епизод за сезона говорим за червения пират, френския AI, „Le Chat“, филма Шогун и разбира се – зъбен душ
 • 8 февруари Електронната идентичност
  Георги Димитров от Евротръст разказва за електронната идентичност в България и ЕС, как ще се идентифицираме в бъдеще и как едно българско решение може да се използва за идентификация в почти целия свят.
 • 3 февруари Меметата в България
  Калоян Поповски е правил дипломна работа за мемета и си говорим с него за употребата им в България, Райко Алексиев и използването им за дезинформация.
 • 26 януари Как законът за образованието пречи на учениците (и как да го променим, за да са успешни)
  Добромир Иванов от BESCO се завръща в шоуто, за да разкаже за промените в закона за училищата, яслите и детските градини и как да се класираме по-нагоре в теста PISА.
 • 18 януари Професията headhunting и как да ни наемат
  Говорим с Евелин Барбутова и Нора Найденова от HRS за професията headhunting (намиране и привличане на кадри), как работят агенциите, които се занимават с това, динамиката при нишовите професии и топ мениджмънта в България и какво да правим, ако ни търсят за нова работа.
 • 11 януари Учениците и роботите
  Говорим с екипа на Технократи и учениците от отбора по роботика, който представи държавата ни на световното в Сингапур (и Женева!) сред над 150 държави.
2023 (40)
 • 29 декември Спа и електрически коли
  Владо и Еленко отиват на спа до Рила със Subaru Solterra и си говорят за Електрически коли, карайки.
 • 21 декември Бъдещето на образованието
  Говорим с Теодор Панайотов за бъдещето на образованието, използването на изкуствен интелект в него и как се променя ролята на институциите.
 • 14 декември RIP МОЧА и законите на ЕС за AI
  Нямаме гост, но си говорим за паметника и липсата му, АИ регулацията на ЕС и какви глупости пак сме си купили
 • 6 декември Живот и работа в Антарктика
  Инженерът в българската Антарктическа база Петър Сапунджиев се включва в шоуто седмици преди да замине на юг, за да говорим как е живота там, какво вършат българските учени, как се забавляват, откъде вземат интернет, новото – българският антарктически кораб и какво е бъдещето на неутралния континент.
 • 23 ноември Защо трябва да променим конституцията
  Адвокат Емил А. Георгиев от „Правосъдие за всеки“ говори за промените в конституцията в частта и за правосъдие. Защо в момента не върви, историята на промените и с какво ще се промени живота около нас, ако те се случат.
 • 16 ноември Културната интелигентност
  Петя Райковска се завръща в шоуто, за да говорим как да работим и като цяло да се разбираме с хора от други култури, религии, етноси.
 • 10 ноември Живот в сглобяема къща
  Нина Манчорова и Витан Николов разказват за техния стартъп Nomad Cabins – предварително сглобени природосъобразни къщи и бунгала. Също така правим роуд трип със Subaru Forrester до село Парамун.
 • 3 ноември Пазарът на IT работна ръка, 2023
  Говорим с Иво и Светльо от dev.bg за пазарът на работна ръка през 2023, очаква ли се свиване, защо заплатите се комуникират бруто и, разбира се, отмират ли джагите.
 • 26 октомври Скритите автори на филмите
  Сценаристите Мариана Събева и Александър Спасов разказват за тяхната професия, какво става в митичния writers’ room, колко време се прави един сериал, за сценариите за стрийминг и телевизия.
 • 19 октомври Порасналите ютюбъри (feat. Цуро)
  Говорим си с любимия ни ютюбър Цуро – за това как се променя той, творчеството му и аудиторията.
 • 5 октомври Какво е музиката (по соц време)
  Говорим с приятеля на шоуто Ивайло Спасов (победител в Мастършеф, между другото) относно 1 подкаст, който той направи преди 15 години със соц хитачки от Балкантон, който още се върти в световната мрежа
 • 28 септември 28 септ и вашият дигитален битак
  Нямаме гост, но се завърнахме с любимите ви новини от седмицата! Анонси & последици Анкетата на ГИ Телевизия по радиото в „Ден“ Благодарности HRS – нов партньор, търсят Team Lead Data Platform Senior Database Administrator SiteGround DEXT Remixshop.com – gi40 за 40% офф първа поръчка от тях Merkle SendinBlue Става BREVO Код: GOVORI20 Меме/криндж на […]
 • 14 септември Театър (с Явор Гърдев)
  Режисьорът Явор Гърдев говори сериозно за изкуствения интелект, философията, Джон Малкович в България, какво е позволено на сцената, кенсъл културата, българският театър, Джаро и Шекспир.
 • 8 септември Картите Та̀ро
  Многократния гост на шоуто Иван Гинев се завръща, за да разкаже за другата (третата?) си страст – картите та̀ро. Защо се прави, къде е езотериката, как може да се ползва като терапия. И да, разбира се – гледаме си. И не, не вярваме, че предсказват бъдещето.
 • 1 септември Музиката в компютърните игри
  Композиторът Георги Стрезов разказва за музиката в компютърните игри, как се композира и записва, как да не е скучна и как е наел изпълнители от Африка за неговата нова творба – саундтрака на новата игра Jagged Alliance 3, която излезе наскоро.
 • 25 август IT индустрията на България през комунизма
  Виктор Петров от университета в Ноксвил, Тенеси за неговата книга Balkan Cyberia, историята на информационните технологии през комунизма и производството на компютри у нас.
 • 18 август Световните войни днес
  Говорим за модерните конфликти с Руслан Трад от De Re Militari (военен репортер и автор с над 12 години опит) за Украйна, какво се случва в Африка и как природните ресурси са в основата на геополитическите движения днес
 • 9 август [кратка пауза] и Исландия
  Нямаме гост, но авторите си разказват как са прекарали лятото и Еленко споделя за държавата Исландия, която имаше шанса да посети
 • 7 юли Животът в каравана
  С изненадващ ко-хост, след като Владо си пече дупарата в Гърция, гостът на шоуто Колеколе се завръща, за да говорим за приятностите и опасностите на животът на път, кемпери и каравани.
 • 1 юли Васил Терзиев за бъдещето на София
  Говорим с Васил Терзиев (кандидат за кмет от ПП-ДБ-СС) за успехите му като предприемач, неговото минало, ДС и за бъдещето на София
 • 22 юни Развитието на българския език
  Говорим с Павлина Върбанова, доктор по български език и създател на Kaksepishe.com за неизбежните промени в българския език. Как „официалния“ правопис изостава, откъде се влияе българския, значенията на емоджитата и дали ще изчезне родната реч; (не).
 • 15 юни Братята Райт 2.0 (със Свилен от Dronamics)
  Свилен (CEO на Dronamics) разказва как се създава нов самолет през 2010-те, за първия полет на техния дрон Black Swan и за бъдещето на авио карго пазара Благодарности SiteGround DEXT Remixshop.com – ползвайте код GI40 за 40% отстъпка от първата ви покупка Merkle Sendinblue Dev.bg Благодарности SiteGround Тази седмица Senior Front-End Developer https://careers.siteground.com/#senior-front-end-developer-sofia PHP Backend […]
 • 8 юни Как да станем астронавти
  Говорим със Славена Медова, най-младата гостенка в нашия подкаст, която прекарва времето си разделена между това да изобрети гориво за космически кораби и лагери на НАСА за бъдещи хора в космоса. Благодарности SiteGround DEXT Remixshop.com – ползвайте код GI40 за 40% отстъпка от първата ви покупка Merkle Sendinblue Dev.bg Меме/криндж на седмицата Apple Vision Pro […]
 • 7 юни Телевизия по радиото: Имаме кабинет, но до кога?
  Бонус, експериментален и къс 30-минутен епизод на „Телевизия по радиото“, в който обсъждаме важният вторник, в който имаме редовно правителство. Пишете ни на info@govori-internet.com с вашето мнение, ако формата ви допада. Благодарности SiteGround DEXT Remixshop.com – ползвайте код GI40 за 40% отстъпка от първата ви покупка Merkle Sendinblue Dev.bg Линкове от темата Новото правителство
 • 30 май Телевизия по радиото: Изтекъл запис
  В тези несигурни времена, този епизод от серията „телевизия по радиото“ изтича без наш контрол относно събитията през последната седмица: Гешев, Южна Африка, Записът и т.н. Дарина Сарелска, Миролюба Бенатова и Анна Цолова обясняват. Също така в тайната локация присъства и Димитър Панайотов от „Ден“. Благодарности SiteGround DEXT Remixshop.com – ползвайте код GI40 за 40% […]
 • 24 май София 2.0 (с Любо и Жоро от Екипът на София)
  Говорим си с Жоро Пенчев и Любо Георгиев за бъдещето на София, есенните избори, но разговорът не е политически. Също така със Светльо от dev.bg за пазарът на работна ръка през пролет ’23 Благодарности SiteGround DEXT Remixshop.com – ползвайте код GI40 за 40% отстъпка от първата ви покупка Merkle Sendinblue Dev.bg Меме/криндж на седмицата Елон […]
 • 16 май За един Гешев по-малко
  В този извънреден епизод от серията „телевизия по радиото“ говорим и се смеем с Дарина Сарелска и Миролюба Бенатова за серията събития на 15-ти май 2023 и добавяме много контекст: скъсването на оставката на Гешев, влизането на Мария Габриел и кой е г-н Сарафов. Благодарности SiteGround DEXT Remixshop.com – ползвайте код GI40 за 40% отстъпка […]
 • 11 май Зората на българските ИТ
  Какво е да управлявате изчислителен център през 1971 г.? За това си говорим с Иван Пеев – първият директор на първия български изчислителен център в Габрово, задвижван от IBM 360/30 mainframe, който тогава са внесли въпреки че е ембаргова стока. Това и много още истории за първите нужди на Народна Република България от изчисления през […]
 • 5 май Защо да ни пука за климатичните промени
  Д-р Валентин Симеонов е учен климатолог, който живее и работи във Швейцария. Говорим за неизбежността на климатичните промени, какво можем да променим като граждани (не много) и как ще е климатът във София през 2035. Благодарности SiteGround <- + Тяхната специална оферта от 3 месеца безплатно и 1 година на 75% off https://careers.siteground.com/#ux-ui-designer-sofia https://careers.siteground.com/#affiliate-account-manager-with-spanish-and-english-sofia DEXT […]
 • 20 април Авторското право на изкуствения интелект и нашите регулации
  Нашата любима адвокатка Ана Лазарова се завръща в шоуто да поговорим кой има (авторско) право върху нещата, произведени от изкуствения интелект, и регулациите върху него като цяло. Благодарности SiteGround <- + Тяхната специална оферта от 3 месеца безплатно и 1 година на 75% off Техния отчет за социална отговорност с още инфо DEXT Remixshop.com – […]
 • 8 април Единство, творчество, реклама
  Говорим с Йордан Жечев и Ангел Искрев (двама творчески директори на столични агенции) за това какво е креативното в рекламата и, разбира се, изкуствения интелект може ли да твори. Благодарности SiteGround <- + Тяхната специална оферта от 3 месеца безплатно и 1 година на 75% off DEXT Remixshop.com – ползвайте код GI40 за 40% отстъпка […]
 • 29 март Телевизия по радиото: Първите избори на 2023
  Миролюба Бенатова и Дарина Сарелска се завръщат в нашата политическо-медийна серия „телевизия по радиото“ да обсъдим какво да очакваме на идните избори и имаше ли кампания изобщо тази година. Благодарности SiteGround <- + Тяхната специална оферта от 3 месеца безплатно и 1 година на 75% off DEXT Remixshop.com Merkle Sendinblue Темата Ти броиш Обединение за […]
 • 23 март България и геополитиката
  В който Еленко и Владо си говорят за техните прогнози за годината 2023.
 • 10 март S7E2 – кварталният AI
  В който Еленко и Владо си говорят за техните прогнози за годината 2023.
 • 3 март Да гребеш от Антарктида през Южния ледовит океан (със Стефан Иванов)
  В който Еленко и Владо си говорят за техните прогнози за годината 2023.
 • 2 февруари Край на сезон 6 и нашите прогнози за 2023
  В който Еленко и Владо си говорят за техните прогнози за годината 2023.
 • 26 януари Какво е фотожурналистиката (с Николай Дойчинов)
  Говорим с истински фоторепортер за това какво е да снимаш за новините, конфликтите и разказите от живи събития
 • 19 януари Круизите с кораб (с капитан Румен Йовчев)
  Говорим с истински капитан на огромен кораб с няколко хиляди души пътници и почти толкова екипаж. Благодарности Партньори: DEV.BG Job Board SiteGround DEXT SendInBlue SoftwareAG Меме на седмицата Бонбони “Merci” от БСП за прездитента Капитан България Интернет новина на седмицата Е: Криптокомпромати и Нексо Е: Китайския старлинк си заработва по Belt and Road initiative E: […]
 • 12 януари Фрирайд ски и каране (говорим с цял един отбор)
  Говорим с Вальо, Симеон (Монката) и Симона от българския фрирайд ски отбор, които са подкрепени от нашите партньори в SiteGround за спорта, връх тодорка и какво е да караш извън пистите. Благодарности Партньори: DEV.BG Job Board SiteGround DEXT SendInBlue SoftwareAG Вместо “Меме на седмицата” ГЍ Wrapped 2022 Интернет новина на седмицата В: US farmers win […]
 • 5 януари Типографски истории и какво е да направиш шрифт (с Иван Гинев)
  Говорим с Иван Гинев, който наскоро реши да възстанови един стар шрифт, защото вечно не му достигат Благодарности Партньори: DEV.BG Job Board – следете ги във VIBER SiteGround и техните позиции: Junior Accountant DEXT SendInBlue SoftwareAG Меме на седмицата Ботев Интернет новина на седмицата Валадан: Забраниха на децата в училищата на Ню Йорк да ползват […]
2022 (47)
 • 28 декември Телевизия по радиото: Прогнози за политическата 2023
  Отново сме с Миролюба Бенатова, Дарина Сарелска и Анна Цолова и си говорим какво се случи през политическата година и нашите прогнози за догодина – нови пяртии, ще влезе ли Кубрат Пулев, ще се възроди ли НДСВ и колко избори ще има. Благодарности Партньори: DEV.BG Job Board – следете ги във VIBER SiteGround и техните […]
 • 22 декември Океански риболов с Kolekole
  Срещаме се с Николай, по-известен като kolekole и си говорим за това какво е да ловиш риби в океана. Защото той организира подобни пътувания, които са по-скоро експедиции. Благодарности Партньори: DEV.BG Job Board – следете ги във VIBER SiteGround и техните позиции: Junior Accountant DEXT SendInBlue SoftwareAG АноМси: 10% отстъпка на магазина през декември Меме […]
 • 9 декември Чатботовете и изкуствения интелект
  Говорим си с Явор Петков от Software AG (който е правил образователен чатбот) за какво се изисква при съсздаването на чатбот, етичните норми и улесненията за хората на това да „говорят“ с машини Благодарности Партньори: DEV.BG Job Board – следете ги във VIBER SiteGround и техните позиции: Junior Accountant DEXT SendInBlue SoftwareAG Нещо специално в […]
 • 30 ноември Световното по футбол в Катар 2022
  Говорим си с двукратния гост на шоуто Георги Филипов за Катар, мачовете, противоречията и защо хората харесват футбол. Благодарности Партньори: Remix (с код GI30) DEV.BG Job Board SiteGround и техните позиции: Junior Accountant DEXT SendInBlue SoftwareAG Меме на седмицата Елон Мъск в Северозапада Интернет новина на седмицата В: BIRD публикува част от служителите на Telus, […]
 • 17 ноември Пазарът на IT професионалисти през 2022 (с Иво и Светльо от dev.bg)
  Правим традиционния ни годишен обзор на пазара на IT работна ръка – любимия ни пазар Благодарности Партньори: Remix (с код GI30) DEV.BG Job Board SiteGround и техните позиции: Financial Analyst Financial Expert DEXT SendInBlue SoftwareAG Меме на седмицата Елом Интернет новина на седмицата E: FTX / Alameda скам, sequoia, VOX Е: 1 от 5 американци […]
 • 11 ноември Аматьор, част 7: Конна Езда
  В 7-ми епизод на Аматьор, подкаста, който правим с Yettel, Димитър се учи да язди коня с име Пламък от южната страна на Витоша в полетата на Ярлово и с помощта на Александър Пенев от конна база „Адгор“ (което било годината на коня по прабългарския календар). Като го чуете ще получите основна представа за конската […]
 • 4 ноември Занаятите с дърво в село Орешак
  Отиваме в село Орешак, където си говорим с 4 местни майстори за техните занаяти, свързани с дърво. Благодарности Партньори: Remix (с код GI30) DEV.BG Job Board SiteGround и техните 4 позиции: Social Media Strategist Affiliate Program Manager Affiliate Account Manager SEO Manager DEXT SendInBlue SoftwareAG Меме на седмицата Елом Интернет новина на седмицата В: Since […]
 • 29 октомври Sharp Power или как да превземем една държава с минимален бюджет (с Александра Гулева)
  Владо пътува до Благоевград, където на конференция на NATO се запознава с Александра, в която си говорим за руско влияние, разделението на нациите и общо взето накъде отива света. Благодарности Партньори: Remix (с код GI30) DEV.BG Job Board SiteGround и техните 3 позиции: Affiliate Program Manager Affiliate Account Manager SEO Manager DEXT SendInBlue SoftwareAG Меме […]
 • 22 октомври Производството на ракия (с Михал Капоун)
  Отидохме до Винпром Троян, за да си говорим как се прави ракия в индустриални условия. Изпълнителният директор, който е чех, но говори супер български беше така добър да ни разведе из завода. Благодарности Реклами: Merkle Remix (с код GI10) DEV.BG Job Board SiteGround и техните 3 позиции: Affiliate Program Manager Affiliate Account Manager SEO Manager […]
 • 14 октомври Либертарианството (със Стоян Панчев)
  В този епизод си говорим за либертарианството или това устройство на една държава, където държавата се меси малко или почти никак в живота на хората. Със Стоян Панчев, председател на Българското либертарианско общество.   Благодарности DEV.BG Job Board SiteGround и техните 3 позиции: Affiliate Program Manager Affiliate Account Manager SEO Manager DEXT SendInBlue SoftwareAG   […]
 • 7 октомври Аматьор, част 6: Бягане (с Христо Цветков)
  В този епизод нашият продуцент и бегачески аматьор Димитър Панайотов изминава дългия път от дивана до това да избяга 5 километра без прекъсване. Всичко това го прави с Христо Цветков – един от най-добрите български ултрамаратонци, трикратен победител на Витоша 100 (бягане), финиширал IronMan и един от малкото българи завършили Спартатлон – едно от най-тежките […]
 • 30 септември Телевизия по радиото: Кампаниите на партиите за избори октомври 2022
  Отново се събираме с Миролюба Бенатова, Анна Цолова и Дарина Сарелска и обсъждаме кампанията, изцепките, партиите и позициите на парламентарните избори октомври 2022. Защото откриваме че партиите нямат програми за тези точно избори или са почти същите.   Благодарности DEV.BG Job Board SiteGround DEXT SendInBlue SoftwareAG   АноМси: Магазинът   Клипове от кампаниите Депутата Христо […]
 • 26 септември Защо ни е съдебна реформа? (с Надежда Йорданова)
  В този епизод Владо (Каладан) си говори с бившата министърка на правосъдието Надежда Йорданова защо, по дяволите, ни тябва съдебна реформа.   Благодарности DEV.BG Job Board SiteGround DEXT SendInBlue SoftwareAG   АноМси: Магазинът   Меме на седмицата Добринка-гейт   Интернет новина на седмицата В: Gen Z is increasingly using TikTok videos instead of Google search, […]
 • 23 септември Аматьор, част 5: Йога и медитация (с Нина и Нели)
  В този епизод говорим с Нина Сотирова и Нели Лѐви, съсобственички в Santosha Yoga за видовете йога практики, йогата за деца, себепознанието, релаксацията и пътя, който трябва да поеме всеки, за да стигне до висшето изкуство, както те го наричат, а именно – медитация. Епизодът завършва с 10 минути аудио релаксация, която може да ползвате, […]
 • 16 септември Гмуркане в Черно море (с Дарина Иванова)
  В този епизод си говорим с дългогодишния гмуркач Дарина Иванова и любимият ко-продуцент на шоуто Димитър Панайотов, който се записа на курсове по гмуркане и разказва какво е да изкараш първата си звезда. Благодарности DEV.BG Job Board SiteGround DEXT SendInBlue SoftwareAG АноМси: Магазинът Меме на седмицата Политици в калта Интернет новина на седмицата В: A […]
 • 9 септември Аматьор, част 4: Бразилско Джу Джицу
  В този брой на Аматьор – подкаста, който правим заедно с Йетел, ще ви срещнем с бразилското джу джицу. Това е бойно изкуство, което произлиза от японското джу джицу, няма удари и печели популярност по света с това че е по-лежерно от класическите бойни изкуства. Първо ще говорим с Боби и Иван от Туистед Джу […]
 • 3 септември Планинските приключения на незрящите Виктор и Калина Асенови
  В този епизод си говорим как усещаш света ако си незрящ. С Виктор и Калина Асенови (и кучетата-водачи Идалго и Карма), на които гостуваме в село Габра. И те разказват как са стигнали до Хималаите. Благодарности DEV.BG Job Board SiteGround DEXT SendInBlue SoftwareAG Анонси Тилда наклонка и котлин Уъркшопа на 15 октомври Меме на седмицата […]
 • 26 август Аматьор, част 3: Преходи в планината (с Панайот Толев и д-р Витан Витанов)
  Не вярваме никой от вас да не е стъпвал в планина, затова идеята на този брой е да ви срещнем с хора, които се грижат да направят планината достъпна със знания. Имаме 2-ма гости. Първият ни гост е Панайот Толев, който е автор на един от по-големите сайтове с проверени маршрути tripsjournal.com, където всеки – […]
 • 12 август Аматьор, част 2: Летене с парапланер (с Ники Йотов)
  Във втори епизод на Аматьор – подкаста на ГИ и Yettel, вашият водещ Еленко с помощта на Димитър отиват до град Сопот, качват се на лифта и после летят с парапланер с екипа на Ники Йотов от параглайдинг училището Sky Nomad. Чуйте какво е да изпиташ полет с крило за пръв път, в очите (или […]
 • 11 август Филмовата музика от 80-те (с Георги Стрезов)
  Специален гост ни е Георги Стрезов, радиоводещ и музикант, с който си говорим за музиката от филмите през 80-те. С много примери. Меме на седмицата Катамаранът на енергийният министър Еленко Божков Интернет новина на седмицата E: Амазон купува Румба за 1 КТБ E: Apple попрецака рекламната индустрия, сега си прави своя E: Статия в new […]
 • 4 август Електронното управление (с Божидар Божанов)
  Специален гост ни е бившият (и първи за страната) министър на електронното управление – Божидар Божанов – Божо. Говорим за това колко печели 1 министър, какво свърши новото министерство за 1 година, кибер сигурността, системната администрация, фейсбук и дезинформацията. Меме на седмицата Гълъб Донев Интернет новина на седмицата E: Бийонсе има нов албум. За 2 […]
 • 28 юли Импровизации на тема импро (със Златин Цветков)
  В този експериментален епизод приятелят на шоуто Златин Цветков се завръща, правим импровизации със Златин и после си говорим за това как освобождаването на мисленето помага за работата в екип. Меме на седмицата Мария Бакалова играе кучи Интернет новина на седмицата В: Zuckerberg says Meta and Apple are in ‘very deep, philosophical competition’ to build […]
 • 22 юли Аматьор, част 1: Колоездене в града (с Теодор Русев)
  Както анонсирахме предния път, започваме“Аматьор“ – серия от подкасти на ГИ с подкрепата на Yettel, в която правим нещо за първи път, че да не се изложите вие. Нещото е – парапланеризъм, колоездене в града, трекинг, йога, бразилско Жиу Жицу и още. В първия епизод от серията на ГЍ & Yettel – „Аматьор“, Еленко си […]
 • 15 юли 15 юли: нови подкасти, 1 милиард китайци-лийк и новата ножка на Владо
  Нямаме гости, но обсъждаме всичко най-важно от магията на интернет. Партньори Dev.bg, ползвайте код DEV.BG-Friends за 20% отстъпка от тяхната All in Оne конференция SiteGround. Вижте отворените позиции. DEXT SendInBlue SoftwareAG Анонси: Тилда наклонена черта – нов подкаст за програмиране Аматьор – следващите няколко седмици Меме на седмицата Делфините, намерили икона в морето и я […]
 • 13 юли Телевизия по радиото: Корупцията убива
  В този извънреден епизод говорим с Миролюба Бенатова и Анна Цолова за катастрофата на Георги Семерджиев с 2 смъртни случая в София и как тя е отражение на държавата. Партньори Dev.bg, ползвайте код DEV.BG-Friends за 20% отстъпка от тяхната All in Оne конференция SiteGround. Вижте отворените позиции. DEXT SendInBlue SoftwareAG    
 • 1 юли Физиотерапията (с доц. д-р Мартин Еремиев)
  Говорим си за физио терапията, движението и как да се пазим. Какви джаджи имат смисъл и как се отива на такъв вид специалист. Партньори Dev.bg, ползвайте код DEV.BG-Friends за 20% отстъпка от тяхната All in Оne конференция SiteGround. Вижте отворените позиции. DEXT SendInBlue SoftwareAG Меме на седмицата E: Крум Зарков от БСП спасява света E: […]
 • 27 юни Телевизия по радиото: Защо падна правителството и какво следва (с Миролюба Бенатова и Анна Цолова)
  В серията за медии и политика „телевизия по радиото“ правим извънреден епизод с Миролюба Бенатова и Анна Цолова. Говорим си за вота миналата седмица, преговаряме какво свърши правителството, защо падна и какво (според нас) следва. Партньори Dev.bg, ползвайте код DEV.BG-Friends за 20% отстъпка от тяхната All in Оne конференция SiteGround. Вижте отворените позиции. DEXT SendInBlue […]
 • 23 юни Измерването на интернет аудиториите (с Веселин Ангелов)
  Говорим си за това как се измерват интернет аудиториите в България, колко са българите в интернет и други неща, пряко или косвено свързани с това как ползваме интернет днес. С Веселин Ангелов от Gemius. Партньори Dev.bg, ползвайте код DEV.BG-Friends за 20% отстъпка от тяхната All in Оne конференция SiteGround. Вижте отворените позиции. DEXT SendInBlue Меме […]
 • 12 юни Семейното образование (с Петър Порумбачанов)
  В този епизод си говорим за семействата, които са избрали да образоват децата сами. Гост е Петър Порумбачанов – председател на УС на асоциацията за домашно образование.   Меме на седмицата Слави Трифонов Балабанов бележка-гейт и “детектор на лъжата” Интернет новина на седмицата В: It Costs $110,000 to Fully Gear-Up in Diablo Immortal В: Firefox […]
 • 2 юни Бордовите игри (с Деян Георгиев)
  В този епизод си говорим за новата вълна бордови игри с Деян, който има кафе по темата и очевидно играе много игри.   Интернет новина на седмицата E: Адам Нойман (wework) прави компания за токенизиране в блокчейна на въглероден кредит, подкрепена от a16z E: Twitter е глобена $150 милиона за това че от 2013 до […]
 • 26 май Разследванията от отворени данни (open source intelligence) с Христо Грозев от Bellingcat
  В този епизод си говорим с Христо Грозев, изпълнителен директор на разследващата организация Bellingcat за Русия, разследванията от отворени данни (open source intelligence), войната в Украйна и как малък екип прави това, което много медии не успяват. Благодарности Станете патрони Dev.bg – job board на ИТ общността в България SiteGround – едно от най-яките места […]
 • 20 май Метавселената от философска гледна точка (с Ива Георгиева)
  Говорим си с Ива Георгиева за метавселената и философията на технологиите, нещо ново ли е, старо ли е, ще стане ли и защо не. Благодарности Станете патрони Dev.bg – job board на ИТ общността в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт DEXT – компания, която прави живота на […]
 • 13 май Телевизия по радиото: Защо един youtubе-ър разследва и говори за това, което хората си мислят (с Любомир Жечев)
  В този епизод събираме отново all-star екип с Миролюба Бенатова, Анна Цолова и Дарина Сарелска, за да си говорим с известния youtube-ър Любомир Жечев за влиянието през YouTube, интернет и пропагандните канали. Благодарности Станете патрони Dev.bg – job board на ИТ общността в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия […]
 • 28 април Илън Мъск оправя света
  Нямаме гост, но чувстваме Илон Мъск близък. Благодарности Станете патрони Dev.bg – job board на ИТ общността в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт DEXT – компания, която прави живота на малките и средни предприятия по-лесен, като им помага по-ефективно да управляват счетоводството си Myst.bg – супер яка […]
 • 21 април Книгите игри (с Богдан Русев / Робърт Блонд)
  Говорим си с авторът на над 30 книги-игри и много други „просто“ книги Богдан Русев за 90-те, писането и фентъзи жанра. Благодарности Станете патрони Dev.bg – job board на ИТ общността в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт DEXT – компания, която прави живота на малките и средни […]
 • 15 април Растенията вкъщи и в офиса (с Нуша и Биляна от Botanic Lab)
  Говорим си с Нуша и Биляна за ролята на растенията в нашия живот. Вкъщи, в офиса и като част от градския пейзаж. Благодарности Станете патрони Dev.bg – job board на ИТ общността в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт DEXT – компания, която прави живота на малките и […]
 • 1 април Завръщане в офиса
  Говорим с Веселин Александров и Йоана Александрова от SoftwareAG за това дали хората ще се върнат в офисите, как работим на хибриден модел и какво е да се правим модерен офис на 1 софтуерна компания. Благодарности Станете патрони Dev.bg – job board на ИТ общността в България SiteGround – едно от най-яките места за работа […]
 • 23 март Медийни войни (с Анна Цолова, Дарина Сарелска и Миролюба Бенатова)
  Специален епизод, без първа част, в който си говорим с Анна Цолова, Дарина Сарелска и Миролюба Бенатова за войната на медийния фронт в контекста на това, което се случва в Украйна.   Благодарности Станете патрони Dev.bg – job board на ИТ общността в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия […]
 • 17 март Изчезващи и завръщащи се животински видове в България (с Петко Цветков)
  В който си говорим с истински еколог за изчезващите и завръщащите се животински видове. Също така как може да доброволствате за еко-организации.   Благодарности Dev.bg – job board на ИТ общността в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт DEXT – компания, която прави живота на малките и средни […]
 • 11 март Християнство и бизнес (с Добромир Иванов)
  В този епизод си говорим за мястото на религията в бизнеса в една доста атеистична държава като нашата. Гост отново е Добромир Иванов (aka Добри от BESCO).   Благодарности Dev.bg – job board на ИТ общността в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт DEXT – компания, която прави […]
 • 3 март Право и NFT (с Димо Господинов)
  В който си говорим за много неща, централизирано и децентрализирано управление и каква е пресечната точка между авторско право и non-fungible tokens или NFT.   Благодарности Dev.bg – job board на ИТ общността в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт DEXT – компания, която прави живота на малките […]
 • 25 февруари Българската мода (със Светослав Петров)
  В който си говорим с Светослав Петров (от BoyScoutMag.com и преподавател в НБУ) за това лесно ли е да се прави мода в България, кои са успешните марки и популярни български дизайнери по света и у нас.   Благодарности Dev.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България SiteGround – едно от най-яките места […]
 • 17 февруари Отворената демокрация (с Благослав Михайлов от Strazha.bg)
  В който си говорим с Благо от проекта strazha.bg за отворената демокрация, наблюдаването на гласуванията в парламента и отворените данни. Благодарности Dev.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт DEXT – компания, която прави живота на малките и средни предприятия […]
 • 20 януари ЕИ: Как уменията от спорта ни помагат в живота (с Иво Иванов u Мануела Станукова)
  В който си говорим с известния журналист Иво Иванов и приятелката на шоуто Мануела Станукова за това как всичко (или не всичко) от спорта може да се пренесе в живота. Благодарности Dev.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт DEXT […]
 • 15 януари Уебинар – как се правят подкасти – 12 февруари, събота, 10 AM
  Организираме уебинар! Вижте всичко за него тук:
 • 14 януари Корпоративен или „permissioned“ блокчейн (с Петко Карамочев)
  В този епизод си говорим за по-специален blockchain, в който група хора определят правила и кой може да участва. Говорим си с Петко Карамочев от Industria. Благодарности Dev.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт DEXT – компания, която прави […]
 • 8 януари The Internet of Things в индустрията (с Веселин Александров и Божидар Дедов)
  В този епизод си говорим за Internet of Things, ама на индустриално ниво или как бизнеса ги ползва. С Веселин Александров Managing Director на Software AG България и Божидар Дедов от IOT екипа им. Благодарности Dev.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и […]
2021 (43)
 • 31 декември Новогодишната шоу програма на ГЍ (с близо 10-тина гости)
  В този епизод се събрахме всички, стари и нови приятели на шоуто и обсъдихме каква беше годината и какво да очакваме от следващата, всеки в неговата сфера. Забавлявайте се! И супернова 2022. С участието на: Владмир Петков Еленко Еленков Иван Ненков Маргарита Доровска Димитър Панайотов Йордан Жечев Илия Темелков – Сорегаши Слави Стоев Валерия „Джак“ […]
 • 23 декември ЕИ: отношенията между поколенията (с Валентина Димитрова и Слави Стоев)
  Точно за празниците си говорим за отношенията между поколенията с фамилен терапевт Валентина Димитрова. И най-вече как да не се изпокараме с роднините. Dev.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт DEXT – компания, която прави живота на малките и […]
 • 17 декември Олимпиади за ума (с Никола Каравасилев)
  В който Еленко и Владо си говорят с Никола Каравасилев учител и носител на медали от множество олимпиади за олимпиадите по астрономия и образованието като цяло. Dev.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт DEXT – компания, която прави живота […]
 • 10 декември Обичайните заподозрени: Китай, свободата на словото и видеокарти
  В който Еленко и Владо нямат гост, но си говорят за любимите им неща – посуда, Китай и Свободата на словото. Dev.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт DEXT – компания, която прави живота на малките и средни предприятия […]
 • 3 декември Как да говорим за Ковид 19, и с анти-ваксъри като цяло (с Йоанна Елми)
  В който Еленко и Владо говорят с Йоанна пряко от щата Делауер (и университета в Амстердам) за позитивната кампания, която тя и Toest.бг са направили. И как да се разбираме с роднините. Dev.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт […]
 • 25 ноември 25 ноември: черен четвъртък
  В който Еленко и Владо говорят със себе си, защото няма гости. Обсъждат перипетии със стриминг на епъл тиви плюс, преговорите за правителство и други гениални неща. Благодарности на:  Dev.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България SiteGround – едно от най-яките места за работа и за вашия сайт DEXT – компания, […]
 • 19 ноември Пазарът на IT професионалисти в България (с Ивайло Христов и Светослав Димов от DEV.BG)
  Тази седмица си говорим с Иво и Светльо най-общо казано „за програмистите“. Надценени ли са, колко се търсят и как се решава проблема „няма хора“. С тях си говорим, защото имат най-големия сайт за обяви за работа в България и, разбира се, поглед върху пазара. Информация за VMWare Благодарности на:  Dev.bg – най-големият сайт за […]
 • 11 ноември Правото на чист въздух (с Димо Господинов)
  Тази седмица нашия ко-водещ Димо изненадващо (като срок) осъди Столична община на първа инстанция за мръсния въздух, който дишаме. Неговото дело е интересно с това, че не е лична инициатива, а че е от група пострадали хора. За това си говорим с него за колективните искове или т.нар. class action lawsuits – една сравнително нова […]
 • 5 ноември Кандидат-президенти 2021
  В този епизод правим обичайното – говорим си с за предстоящите избори, кандидат-президентите (някои) и обсъждаме програмата на партия Продължаваме Промяната. Благодарности на:  Алтруист– градско кафе и пекарна DEV.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България SiteGround – едно от най-яките места за работа или за вашия сайт Oracle – компания, по-голяма […]
 • 22 октомври Естествен интелект: работа в пост-ковид реалността (със Слави Стоев)
  В този епизод Слави се завръща, защото е направил изследване за ефекта на ковида върху психичното благополучие и възприемането на работата. И си говорим как ще работим оттук-нататък. Благодарности на:  Алтруист– градско кафе и пекарна DEV.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България SiteGround – едно от най-яките места за работа или […]
 • 15 октомври Радио-любителите (с LZ1GRR и LZ7AA или Жоро и Кирил от SWAT bg)
  В този епизод си говорим за СТАРИЯ ИНТЕРНЕТ или забравеното изкуство да си радио любител, антени и какво е да си говориш с Aнтарктида от собствения дом. Благодарности на:  1 месец безплатно storytel Алтруист– градско кафе и пекарна DEV.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България SiteGround – едно от най-яките места […]
 • 8 октомври Донорството на органи (с Димитър Панайотов и Александър Николов)
  В този епизод си говорим с Димитър Панайотов и Александър Николов на тема донорството на органи, техният нов проект, който хвърля светлина за това и какво може да направи всеки, за да помогне. Благодарности на:  1 месец безплатно storytel Алтруист– градско кафе и пекарна DEV.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България […]
 • 2 октомври Естествен интелект: нарцисизма (със Слави Стоев)
  В този епизод на серията Естествен интелект, Владо и Еленко си говорят със Слави за егоизъм, его-центризъм и нарцисизъм. Как да познаваме подобни хора (включително и себе си) и как да живеем добре с това. Благодарности на:  1 месец безплатно storytel Алтруист– градско кафе и пекарна DEV.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа […]
 • 24 септември Моторите (със Стефан Гьонев)
  В този епизод Еленко си говори със Стефан Гьонев за мотори, чопъри, рокери, Харли Дейвидсън и тази интересна култура. Благодарности на:  1 месец безплатно Storytel Careershow.bg – водещото кариерно експо за квалифицирани кадри – > https://careershow.bg/register/ Алтруист– градско кафе и пекарна DEV.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България SiteGround – едно […]
 • 17 септември Етикаст: Етика на дистанционното образование (със Саша Безуханова)
  В този епизод Димо и Димитър си говорят със Саша Безуханова за дистанционното образование, а Еленко и Владо – обичайните глупости Благодарности на:  Careershow.bg – водещото кариерно експо за квалифицирани кадри – > https://careershow.bg/register/ Алтруист– градско кафе и пекарна DEV.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България Siteground – едно от най-яките […]
 • 10 септември 10 септември (без гост)
  В този епизод Еленко и Владо си говорят за обичайните неща. Благодарности на:  Careershow.bg – водещото кариерно експо за квалифицирани кадри. Алтруист– градско кафе и пекарна DEV.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България Siteground – едно от най-яките места за вашия сайт Oracle – компания, по-голяма от живота, подкрепя ни от […]
 • 2 септември Отглеждането на щрауси (с фермерът от фермата в Скобелево)
  В този епизод Владо се среща с необичаен животновъд – фермерът от фермата в Скобелево и си говорят за отглеждане на щрауси. Благодарности на:  Careershow.bg – водещото кариерно експо за квалифицирани кадри. Алтруист– градско кафе и пекарна DEV.bg – най-големият сайт за ИТ обяви за работа в България Siteground – едно от най-яките места за […]
 • 27 август Остриета и ножове (със Сашо)
  В този епизод Владо се среща с неговия приятел Сашо и си говорят за най-мъжкото нещо – ножове. Тема, която присъства в този подкаст от създаването му. Благодарности на: Siteground Oracle DEXT DEV.BG Myst.bg – (ползвайте код GI10 за отстъпка) Storytel Анонси: Конференцията на DEV.BG all in one Java Beer Summit Меме на седмицата   Полтъргайст, […]
 • 19 август Интернет от старо време (с Теодор Захов)
  В този епизод си говорим за началото на големите интернет доставчици в България с един от хората създали един такъв – Теодор Захов. Благодарности на: Vivacom – 5G Siteground Oracle DEXT DEV.BG Myst.bg – (ползвайте код GI10 за отстъпка) Storytel.com – книгата този брой Меме на седмицата   CAVO beach бар Интернет новина на седмицата  В: […]
 • 5 август ЕИ: Умението да прощаваме (със Слави Стоев)
  В този епизод от серията Естествен Интелект, за сефте се включва Еленко и си говорим със Слави за умението да прощаваме, какво ни дава и как ни кара да се чувстваме по-добре. Благодарности на: Siteground Oracle DEXT DEV.BG Myst.bg – (ползвайте код GI10 за отстъпка) Storytel.com – книгата този брой
 • 29 юли ЕТК: Eтика и хуманизъм в Космоса (с Рада Попова)
  В този епизод от серията Етикаст, нашите ко-хостове Димо и Димитър си говорят с Рада Попова относно съвременната космическа програма и какво е правно, хуманно и етично там горе. Благодарности на: Siteground Oracle DEXT DEV.BG Myst.bg – (ползвайте код GI10 за отстъпка) Storytel.com – книгата този брой Меме на седмицата   E: Хижаря на Тевно езеро […]
 • 20 юли Планинската спасителна служба (с Ася Джамбазова и Константин Стамов)
  Не героите, които искате, а героите от които се нуждаете. Говорим си за доброволците в планината с планинската спасителна служба с двама доброволци. Благодарности на: Siteground Oracle DEXT DEV.BG Myst.bg – (ползвайте код GI10 за отстъпка) Storytel.com Меме на седмицата   E: Правителството на Слави В: Шоуто на Бойко Борисов Интернет новина на седмицата  E: Using […]
 • 8 юли Избори юли 2021: завръщането на криндж партиите
  В този епизод няма гост и правим това, което си правим най-добре. Четем програми на партии. Като този път сме избрали само такива, които а) няма шанс да влязат и б) ни причиняват скомина. За Еленко: БТР Подем Свобода Възраждане Заедно за промяна Владо е фен на: ПП Глас народен Бригада Ляв съюз за чиста […]
 • 2 юли Дневната грижа за кожата // рутина (с Магдалена Господинова)
  В този епизод си говорим за най-големия човешки орган, а именно… кожата. С Маги от NAOS. Също така обясняваме какво е лизинг услугата SIMPL. Още за simpl – тук. Благодарности на: Siteground Oracle DEXT DEV.BG Myst.bg – (ползвайте код GI10 за отстъпка) Меме на седмицата   E: Карадайъ се отказва от Пеевски, бил от гражданската квота […]
 • 25 юни Етикаст: Регулациите за изкуствения интелект (с Ана Лазарова)
  В този епизод от сериите Етикаст, където разглеждаме пресечната точка на етиката и технологиите, Димо Господинов и Владо си говорят с Ана Лазарова за регулацията на изкуствения интелект. Бонус: имаме мини интервю с актьора Орлин Павлов (aka Орлин от Кафе), който също е и разказвача на автобиографията на Елтън Джон в Storytel. Благодарности на: Siteground […]
 • 18 юни Бъдещето на спорта (с Георги Филипов)
  Еленко и Владо си говорят с Георги Филипов (aka Гогата) за бъдещето на спорта, олимпиадата и европейското. Благодарности на: Siteground Oracle DEXT DEV.BG Myst.bg (ползвайте код GI10 за отстъпка) Меме на седмицата   E: Евро 2021 и колабиралия футболист Интернет новина на седмицата  Apple event Уеб authn за сайтове с faceID Е: ФБР подкупва осъден да […]
 • 10 юни ЕИ: Импровизация (със Слави Стоев и Златин Цветков)
  Слави и Владо си говорят със Златин за импровизацията в поредния епизод на поп-психоложкия ни подкаст Естествен интелект. Благодарности на: Siteground Oracle DEXT DEV.BG Myst.bg (ползвайте код GI10 за отстъпка) Инфо от рекламите VIVACOM Unlimited 50 и 150 Събитието на VMware  
 • 4 юни Изкуството да си направиш бар (със Савина Матакиева и Йордан Жечев)
  В този епизод си говорим в бар Ж какво е да си направиш бар. Благодарности на: Siteground Oracle DEXT DEV.BG Myst.bg (ползвайте код GI10 за отстъпка) Меме на седмицата   В: Цветан Цветанов спасява розобера В: Сайтът на Софийска вода Е: Санкциите на Пеев и Божков Интернет новина на седмицата  В: Регулаторите напинят адвокати да проверяват […]
 • 27 май Етикаст: Технологии и хуманизъм в държавното управление (с доц. д-р Мартин Белов)
  В този епизод правим неочакван обрат с (временен) мърджър на подкаста Етикаст при нас и представяме водещите Димо и Димитър, вече познати на някои от вас. Също така, те си говорят с доц. д-р Мартин Белов за бъдещето на държавата и технологиите. А, да и за крипто. Благодарности на: Siteground Oracle DEXT DEV.BG Myst.bg (ползвайте […]
 • 20 май Сексуалните фетиши (със Станислав Атанасов)
  В този епизод Еленко и Владо си говорят за правителството, Стоян Мавродиев и, разбира се, за сексуалните фетиши. Благодарности на: Siteground Oracle DEXT DEV.BG Myst.bg (ползвайте код GI10 за отстъпка) Storytel.bg Анонси: Конференцията на dev.bg 2021 all in one Меме на седмицата   В: Стоян Мавродиев, който съди журналисти, които пишат за него Е: Смените в […]
 • 13 май Естествен интелект: медийната грамотност (със Слави Стоев и Кристина Христова)
  В този епизод Еленко пък го няма. И Владо и Слави бистрят какво е да си медийно грамотен с Кристина Христова от АЕЖ. Благодарности на : Siteground Oracle DEXT DEV.BG Myst.bg (ползвайте код GI10 за отстъпка) Storytel.bg
 • 6 май Гергьовденски епизод
  В този епизод си говорим празнично за обичайните неща. Благодарности на : Siteground Oracle DEXT Dev.bg Myst.bg (ползвайте код GI10 за отстъпка) Storytel.bg Меме на седмицата   Е: Петицията против замяната на паркоместата по шишман с маси на заведения Интернет новина на седмицата  Е: ЕС почна Apple докато в САЩ се съдят със Epic. Също в […]
 • 30 април Програмирането (със Стефан Кънев и Серж Ованесян)
  В този епизод си говорим за програмирането като едни истински непрограмисти със Стефан Кънев и Серж Ованесян от DEXT. Благодарности на : Siteground Oracle DEXT Dev.bg Myst.bg (ползвайте код GI10 за отстъпка) Storytel.bg Меме на седмицата   В: Бойко Борисов Бойко с патерицата Бойко рита със скъпи дрехи, еленко иска да му краде изгледа Бойко пише […]
 • 15 април Сънят (с участието на Лъчезар Милев)
  В този епизод си говорим за здравословният сън с Лъчезар Милев. Благодарности на : Siteground Oracle DEXT Dev.bg Myst.bg (ползвайте код GI10 за отстъпка) Storytel.bg Интернет новина на седмицата  Е: Сюпримния съд отсъди за Гугъл, API е fair употреба на копирайт материал E: Apple си отваря меш мрежата към нови устройства (нито едно налично в […]
 • 8 април Естествен интелект: Гневът (с участието на Слави Стоев)
  В този епизод си говорим за гнева с участието на Слави Стоев, нашия приятел и човек, който говори за психиката на хората. Благодарности на : Siteground Oracle DEXT Dev.bg Myst.bg (ползвайте код GI10 за отстъпка)  
 • 1 април Контролираният вот и изборните аномалии (с Ива Лазарова и Никола Тулечки)
  В този епизод си говорим с двама експерти за контролирания вот и изборните аномалии. Как у нас се изкривяват избори, кой го прави, какви са начините. И най-вече: искат ли хората евтин бензин от Марешки? Благодарности на : Addit.tech (50% от първата такса с код: GIPODCAST2021) Siteground Oracle DEXT Dev.bg Меме на седмицата   Ever Given […]
 • 25 март Избори 2021 – прочетохме програмите на партиите, за да не се мъчите вие
  В този епизод прочетохме програмите на партиите, за да не се мъчите вие. Те варират от 1 (ДПС) до 129 страници на ГЕРБ. Скука, обещания, смях и много много криндж. Благодарности на : Siteground Oracle DEXT Arc Academy Интернет новина на седмицата  В: The street prices of Nvidia and AMD GPUs are utterly out of […]
 • 18 март Стрийминг и бъдещето на музиката (feat. Нико Сеизов)
  В този епизод си говорим сериозно за музика и бизнеса покрай нея, кога ще ходим пак на концерти и дали алгоритмите са новите певци. С Нико, който има над 15 години опит с музикалния бизнес в Лондон. Благодарности на : Siteground Oracle DEXT Arc Academy Меме на седмицата   В: Каналът на “Кубратова младеж” в Youtube […]
 • 17 февруари Иде сезон 5 (тийзър за Естествен интелект)
  Това е трейлър за следващия сезон на Естествен интелект, в който Владо и Слави самосиндикално са се събрали и тийзват ли тийзват какво следва.
 • 29 януари Другата България (feat. Боян Юруков)
  В който си говорим с Боян Юруков за проблемите, които българите извън България имат с България. Институции, избори и най-вече кой къде си прави зъбите. Меме на седмицата   В: Мангъров политик E: Снимката на Божков с УС на “Българско лято” от Джубай E: Клипа на Българската армия, който е ремикс на БТР, VO by Каракачанов […]
 • 22 януари Как ще се регулира интернет през тази година (с Жулиета Мандажиева и Дими Димитров)
  В който двамата водещи събраха топ адвокати Жулиета Мандажиева и Дими Димитров, за да си говорят за любимото ви – регулацията на интернет в тази интересна година. Регулация не значи че е скучно, ще видите. Благодарности на: DraftKings SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата   В: Мемето със седящия Бърни Сандърс  Как да “откраднем” изгледа […]
 • 16 януари Светът през 2021 (с много гости)
  В който главно Владо си говори с интересни хора за бъдещето през 2021. И няма първа част 🙂 Благодарности на: DraftKings SiteGround Oracle Receipt Bank По ред на номерата 1. Политологът Иван Кръстев за светът през 20212. Биляна Славейкова за стила или модата3. Нели Огнянова за медиите4. Иван Ненков за финанси5. Георги Филипов – спорт6. […]
 • 9 януари Киберпънк (с Георги Пенчев и Александър Попов)
  В който Еленко и Владо си говорят двама души експерти по киберпънка, доколкото това е възможно. Ама възможно е, защото дори са издали цяло списание по темата. Ама не за играта, а за жанра. Преди това Владо казва за играта. Благодарности на: DraftKings SiteGround Oracle Receipt Bank Интернет новина на седмицата  В: Microsoft Designing Its […]
2020 (42)
 • 24 декември Естествен интелект: натискът за щастие и успех
  В който Еленко и Владо си говорят със Слави точно навреме преди празниците за насиленото щастие, очакванията на хората и семинарите на Юли Тонкин и Наталия Кобилкина. Благодарности на: DraftKings SiteGround Oracle Receipt Bank
 • 19 декември Ре-мигрантите (feat. Огнян Георгиев)
  В който Еленко и Владо си говорят с Огнян Георгиев, който направи изследване за българите, които са се върнали в България след корона-кризата, които са над 550 хиляди души. NB: Ако искате безплатен лиценз за SentinelOne, вижте тук: CLICOBG.com Благодарности на: Telenor DraftKings SiteGround Oracle Receipt Bank Clico Меме на седмицата   Фалстартът на Cyberpunk 2077 […]
 • 14 декември Киберсигурност в телекомите (feat. Момчил Николов от Telenor)
  В който Еленко и Владо си Говорят с Момчил Николов, мениджър кибер сигурност от Telenor относно това какво е да отговаряш за киберсигурността на толкова много хора. NB: Ако искате безплатен лиценз за SentinelOne, вижте тук: CLICOBG.com Благодарности на: Telenor DraftKings SiteGround Oracle Receipt Bank Clico Меме на седмицата   E: Хладилника с ваксината В: Кейсът […]
 • 6 декември Слапмейлът на Еленков
  В който Еленко и Владо обсъждат подръчна кошница от METRO и разбира се – малките телефони. NB: Ако искате безплатен лиценз за SentinelOne, вижте тук: CLICOBG.com Благодарности на: DraftKings SiteGround Oracle Receipt Bank Clico Меме на седмицата   В: 2020 Wrapped от Spotify В: ЛИДЕРСТВО В БИЗНЕСА И КАРИЕРАТА с Кобилкина и Тонкин В: Монолитите в […]
 • 27 ноември Естествен интелект: от настойчивост към устойчивост
  В който Владимир го няма, но и Еленко и Слави и най-вече Слави и 2-те гостенки Маня и Христина обсъждат последните трендове в психологията и тренингите, а именно какво значи да сме настойчиви и устойчиви. Благодарности на: DraftKings SiteGround Oracle Receipt Bank Линкът Фирмата на Слави – InManagement
 • 13 ноември Проверка на реалността: Козметика
  В който Владимир и Еленко обсъждат как да дишат лепило по време на кол и възможно ли е дрони да донасят мастни киселини на кожата на толкова молекулярно ниво. Благодарности на: DraftKings SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата   МЕГЗ кенсълна Карбовски Предишните истории на МЕГЗ Интернет новина на седмицата  Е: Препоръките на НСС за […]
 • 7 ноември Дигитална „Панорама“
  В който Владимир „Каладан“ Гарелов и Еленко си говорят за кво ли не, от кремиране до опресията на България от западните медии. Благодарности на: DraftKings SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата   Е: Ако Тръмп спечели  САЩ ще се превърне в България В: Еленко и лачените свещи от ИКЕА + бонус меме: Еленко срещу А1 […]
 • 30 октомври Как да говорим за речта на омразата (feat. Павел Кунчев)
  В който Владо и Еленко си говорят с Павел пак леко фристайл за една тяхна кампания, тяхна в смисъл на екипа на Fine Acts. Благодарности на: DraftKings SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата   В: Kim Kardashian West на 40 Интернет новина на седмицата  В: Анализ: 25 Years In Speech Technology В: Amazon is turning […]
 • 22 октомври Радиото (feat Людмил Кърджилов)
  В който Владо и Еленко си говорят леко фристайл за радио с Людмил Кърджилов, дългогодишен радио журналист. Благодарности на: DraftKings SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата   Държавата спаси куче от Норвегия по молба на Жан-Клод Ван Дам Интернет новина на седмицата  В: САЩ обвиниха „Гугъл“ в незаконен монопол в търсенето и онлайн рекламата В: […]
 • 15 октомври Айфони и персийски килими
  [podcastplayer fetch_method=’link’ mediasrc=’https://feeds.soundcloud.com/stream/910947199-govori-internet-gi-s04e28.mp3′] В който Владо и Еленко си говорят за модернизъм, персийски килими и 5G. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата   Килимите на Караянчева Снимка на фикуси Интернет новина на седмицата  В: IBM ще се разцепи на две компании до края на 2021 В: Facebook забраняват анти-ваксърските реклами В: Apple […]
 • 8 октомври Хижи, интернет и устойчив туризъм (feat. инж. Боян Пресолски)
  [podcastplayer fetch_method=’link’ mediasrc=’https://feeds.soundcloud.com/stream/907003525-govori-internet-gi-s04e27-khizhite-s-observatsiya.mp3′] В който Владо и Еленко празнуват 1 година „Ден“ и си говорят с инж. Боян Пресолски, който иска да прокара интернет на всяка хижа в България. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата   Умна клетка за мъжко целомъдрие може да бъде хакната и заключена завинаги Covita // Tръмп Интернет […]
 • 4 октомври Естествен интелект: Любовта (feat. Слави Стоев)
  В който Владо и Слави нищят Любовта, какво друго? Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank
 • 25 септември Уикипедия отвътре (feat. Спасимир Пилев)
  В който Владо и Еленко си говорят с един от българските уикипедианци – Спасимир. Реклами: Информация за Career Days Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата   Бойко искат да го дават по Дискавъри Интернет новина на седмицата  В: Китай не си дава тиктока В: Фейсбук плаши, че ще спре да оперира в […]
 • 17 септември Йога (feat. Христина Митовска)
  В който Владо го няма и Еленко си говори с Христина за това какво значи Йога, circa 2020 и в България. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Анонси  ГИ на Digital Day Почва втория полусезон на ПГ Aurubis Virtual Mountain Fest Бегач прави бягане по коритото на Владайска река Меме на седмицата   Кръстовището на […]
 • 10 септември Проблемите на стартиращите компании в България, част 2 (feat. Добромир Иванов)
  В който Владо и Еленко си довършват разговора с Добри за проблемите на стартъп компаниите. Инфо за училищната промоция на МЕТРО: Страницата на голямото МЕТРОЧАСИЕ и условия на играта Училищния каталог на МЕТРО Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата Рекламата на Fritz-Kola, първата уоук реклама в България “Джипа” на Бойко Интернет […]
 • 28 август Проблемите на стартиращите компании в България, част 1 (feat. Добромир Иванов)
  В който Владо и Еленко си говорят с Добри за проблемите на стартъп компаниите и толкова се увличат, че разделиха епизода на 2.. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата   Данаил Кирилов подаде оставка Интернет новина на седмицата  В: Judge rules Apple can’t block Epic’s access to Unreal Engine tools В: YouTube […]
 • 22 август Идеалната конституция (feat. адв. Стоян Мадин)
  В който Владо го няма, а Еленко и Стоян си говорят защо някой тръгва да сменя конституцията и какви права ни дава тя. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата   Бойко пише конституция Интернет новина на седмицата  В: Steve Bannon charged with fraud over crowdfunded border wall В: Gmail, Docs, Drive, and […]
 • 13 август Естествен интелект: Ранното детско развитие (feat. Петя Йорданова)
  В който Еленко го няма, а Владо и Слави си говорят за ранното детско развитие и покриват теми като технологиите и нудизма) с Петя Йорданова, която, разбира се, е психолог. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank
 • 7 август Домашното насилие (feat. Надя Дерменджиева и Рада Еленкова)
  В който Еленко и Владо говорят за домашно насилие. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата/месеца   Максим Бехар е в Тик Ток Напукан на бяло // целия сервиз Интернет новина на седмицата  В: Greg Joswiak replaces Phil Schiller as head of Apple marketing В: Trump Says TikTok Must Sell U.S. Arm by […]
 • 31 юли Травмата Македония (feat. Филип Филипов)
  В който Еленко и Владо се опитват да обяснят Македония с Филип, който разбира много повече от тях. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата/месеца   Коле – получи ли? Парите за нищо ги нямаме – Кето хляб за 50 лева и еспресо за 15 лева Интернет новина на седмицата  В: Twitter cracks […]
 • 17 юли Естествен интелект: Страхът (feat. Слави Стоев)
  В който Еленко и Владо си говорят с придворния психолог Слави за това кой от какво го е страх. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank
 • 10 юли Фалшивите новини (feat. Георги Ауад)
  В който Еленко и Владо си говорят с Жоро, който работи за Perceptica прави медийни анализи и е доста наясно с фалшивите новини. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата/месеца   НСО пазят сараите на Доган Извършен е палеж на 21-метровия флаг на дъгата върху фасадата на сградата на Walltopia Интернет новина на седмицата  […]
 • 2 юли Един от онези епизоди без гости
  Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата/месеца   Гешев в туитър Интернет новина на седмицата  В: Coca-Cola, Microsoft, Starbucks, Target, Unilever, Verizon: all the companies pulling ads from Facebook В: Discord raises $100 million and plans to move beyond gaming В: TikTok users are trolling Trump’s online merch store hard Е: Амазон прави […]
 • 26 юни Говорим си за джаз (feat. Петър Димитров)
  В който Еленко и Владо си говорят с Петър Димитров – тромпетист и организатор на A to Jazz фестивала в София. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата/месеца   Пачките на Бойко Владо, какво е общото между Ким Кардашиян и Говори интернет? Интернет новина на седмицата  Е: TikTok Teens хакват ралито на Тръмп […]
 • 12 юни Правата на ЛГБТ хората (feat. Симеон Василев и Лили Драгоева)
  В който говорим със Симеон Василев от фондация ГЛАС и Лили Драгоева от Билитис за правата на ЛГБТ хората и Sofia Pride, който тази година ще е виртуален. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата/месеца  0:07:00 Знаеш ли какво е Karen, Владо? Новият дизайн на PS5 Интернет новина на седмицата  Еленко: Google […]
 • 4 юни Затворите в България (feat. Джок Полфрийман)
  В който нашите водещи се срещат с най-известния (бивш) затворник в България и основател на движението за правата на затворниците – Джок Полфрийман, за да обсъдят тези места, за които рядко се говори. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата/месеца Каракачанов на артилерийско оръдие Българи респондват на бляк лайвс метър Интернет новина […]
 • 29 май Редките езици и култури (feat. Тихомир Рангелов)
  В който нашите водещи спорят много за Витамин Е и си говорят с Тихомир Рангелов, който е в Нова Зеландия и записва островен език, който няма писменост. По случай 24 май. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Receipt Bank Меме на седмицата/месеца   Бийфа на Филяка и Киро Брейка Интернет новина на седмицата  Еленко: Joe Rogan в […]
 • 14 май Какво се случва с демокрацията след COVID-19 (feat. Иван Кръстев)
  В който вашите водещи се срещат с изследователя и колумнист на New York Times Иван Кръстев, за да си поговорят за неговата книга „Утре ли е вече?“ и какво се случва с правителствата и демокрацията след COVID-19. Книгата на Иван излиза на 31 май на над 15 езика. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Меме на […]
 • 8 май Благотворителността (feat. Елица Баракова)
  В който Еленко и Владо си говорят с Елица Баракова (председател на фондация BCause) за това какво е да даряваш и кой и как дарява в България. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Меме на седмицата/месеца X Æ A-12 Musk Защо задържаха Жени Калканджиева? Интернет новина на седмицата Владо: ICANN votes down controversial .org sale proposal […]
 • 30 април Абонирайте се за нас
  Добре дошли в сайта на „Говори ѝнтернет“! За да ни следите лесно, препоръчваме да се абонирате през приложението, което ви е на сърце:    
 • 30 април Един необикновен епизод
  В който Еленко и Владо се вайкат как не им се получи лайва и обсъждат Киро Брейка. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Меме на седмицата Еленко да ми направи YES, YES, NO на това Киро Брейка Габриела Вергилов Ковистайл Интернет новина на седмицата Владо: Google Meet video conferencing is now free for anybody Владо: Microsoft […]
 • 17 април Естествен интелект: Дистанционната комуникация и онлайн поведение (feat. Слави Стоев)
  В който Еленко интервюира Владо и Слави как да си говорим онлайн, защото напоследък това сякаш е норма. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle  
 • 9 април Краят на света (feat. Асен Ненов и Апостол Дянков)
  В който си говорим как би свършил света, планетата и не е задължително обвързано с COVID-19. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Интернет новина на седмицата  Владо: Технологичните компании вадят продукти повлияни от Covid19 Tesla’s ventilator is using a Model 3 touchscreen and other car parts Tim Cook says Apple is making face shields for COVID-19 […]
 • 3 април Транс хората (feat. Джули Лукова)
  В този епизод си говорим за транс хората с Джули Лукова, транс дама, която живее в Кентъки, САЩ. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Интернет новина на седмицата  Еленко: Амазон наема 100 000 души  Еленко: Apple говори да отлага iPhone 5G Владо: Zoom faces a privacy and security backlash as it surges in popularity Владо: Valve […]
 • 20 март Психотерапията – с и без корона (feat. Рада Наследникова)
  Това е първият епизод на серията “Естествен ѝнтелект”, в който водещия Слави Стоев ще ви запознае с психотерапията с много специален гост, като изместихме първата част така че да обслужи и обясни така създалата се ситуация в България. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Линкове:  Текст насочен към деца, който да подкрепи родителите (от Слави) Публикация […]
 • 16 март Коронен епизод
  В който епизод събираме подкаст авенджърите от вселената на ГИ, за да разкажем за различните аспекти на живота в карантина – храна, тренировки, джаджи, медии и финанси. Специални благодарности на Лазо за консултациите по храната сам вкъщи. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Храна & добавки Nowfoods и nowfoods в iHerb GNC Natrol Solgar Новини Feedly Reeder […]
 • 11 март Старт на Сезон 4: Сами вкъщи
  В който Владо и Еленко се завръщат (малко ръждясали), кой от почивка, кой от Лондон, за да ви разкажат кое как е. Включете се в играта на WWF – Wheelville.bg. Благодарности на: SBTech SiteGround Oracle Интернет новина на седмицата  Еленко: Канселирането на тех конференциите Еленко: Джак дорси има проблеми Matt Mullenweg: трябваше ли това да […]
 • 22 февруари Гост подкаст: Етикаст, епизод 3
  В този почивен за подкастите сезон искаме да ви запознаем с още 1 предаване от нашата скромна империя, който вече има трети брой и това е Етикаст. В него по принцип водещите Димо и Димитър (единият юрист, а другия софтуерен инжинер) си говорят за пресечната точка между закона и технологиите. А в този брой конкретно […]
 • 17 февруари COVID-19 special
  Обещахме изненади между сезоните и ето още една от тях. Еленко се включва от китна Азия да разкаже експериментално за това как град като Хонг Конг се справя с коронавируса и с владо си разсъждават дали има общо с Чернобил.
 • 14 февруари Гост подкаст: Путкаст (feat. Зази и Заря)
  Обещахме изненади между сезоните и ето една от тях. И така – предлагаме ви първия епизод на подкаст за сексуален живот и уелнес, който е подготвен изцяло от 2 дами, които са се нагърбили с тази нелека задача. Уточнение: името е на създателките и този проект (за момента) не е част от мрежата на Говори […]
 • 8 февруари Естествен ѝнтелект – пилотен епизод (feat. Слави Стоев)
  В който представяме голяма част от четвърти сезон – под-подкастът естествен интелект. Слави и Владо се срещат, за да говорят за мини серията в рамките на Говори интернет, която ще ни разказва как да живеем по-добре със себе си, че и с другите.
 • 31 януари Финал на сезона, Star Wars 9 и The Mandalorian (feat. Георги Петров)
  Където по традиция завършваме с дълга дискусия за Star Wars. Благодарности на SBTech Siteground Oracle Receipt Bank Меме на седмицата/месеца  Каракачанов и торбите била The Barbara Straisand Effect Интернет новина на седмицата  Еленко: Apple има рекордна четвъртина откъм приходи Еленко: Безос и Салман епизод пореден, докато пазарът на спайуер скача Към горното: 3 zero-day пробиви […]
2019 (40)
 • 26 декември Течът от данни от НАП, 5 месеца по-късно (feat. Жулиета Мандажиева)
  Където в Коледната нощ говорим какво се случи с най-големия теч на данни в българската история, но 5 месеца по-късно. Благодарности на: SBTech Siteground Oracle Receipt Bank Меме на седмицата Коледните партита Интернет новина на седмицата Владо: The 2010s were supposed to bring the ebook revolution. It never quite came. Владо: As women’s running takes […]
 • 20 декември Разследващата журналистика (feat. Росен Босев)
  В който си говорим за разследващата журналистика, колко е трудна и как тя променя света около нас. Благодарности на: SBTech Siteground Storytel.com/gi <- специален линк за 30 дни безплатен trial Oracle Receipt Bank Меме на седмицата Владо: Хляб в кофата Владо: Кубрат Пулев в униформа Интернет новина на седмицата Владо: Apple, Google, and Amazon are […]
 • 13 декември Ученето извън училище (feat. Любомира Велчева)
  В който си говорим за това как децата да учат извън училище. Благодарности на: SBTech Siteground Storytel.com/gi <- специален линк за 30 дни безплатен trial Oracle Receipt Bank Меме на седмицата Мъглата пак Интернет новина на седмицата Владо: You can now hear Samuel L. Jackson’s voice on your Amazon Echo Еленко, ти кой искаш да […]
 • 5 декември Публичното изкуство (feat. Петко Дурмана)
  В който си говорим за паметниците край нас с истински артист – Петко Дурмана. Благодарности на: SBTech Siteground Storytel.com/gi <- специален линк за 30 дни безплатен trial Oracle Receipt Bank Меме на седмицата Меметата с Грета Тунберг 1, 2  Автобусния паркинг на Патриарха Интернет новина на седмицата Владо: Alphabet Is Under (Kinda, Sorta) New Management […]
 • 28 ноември Кино индустрията по света и у нас (feat. Петър Д. Тодоров)
  В който си говорим за кино индустрията по света и у нас с Петър Д. Тодоров.. Благодарности на: SBTech Siteground Noble Hire <- вижте историята за рефърълите Storytel.com/gi <- специален линк за 30 дни безплатен trial Oracle Receipt Bank Интернет новина на седмицата Владо: Twitter halts plan to remove inactive accounts until it can memorialize […]
 • 22 ноември Изкуство за социална промяна (feat. Яна Бюрер-Тавание)
  В който си говорим за това как може да променим едно общество чрез изкуство с Яна Бюрер-Тавание – активист, Ted fellow и основател на фондация Fine acts. Благодарности на: SBTech Siteground Noble Hire <- вижте историята за рефърълите Storytel.com/gi <- специален линк за 30 дни безплатен trial Oracle Receipt Bank Интернет новина на седмицата Владо: […]
 • 15 ноември 5G (feat. Валери Шварц)
  В който си говорим за бъдещето на мобилните мрежи с Валери Шварц от Теленор. По-точно Еленко си говори, защото Владо по същото време записва Парите говорят. Благодарности на: SBTech Siteground Noble Hire <- вижте историята за рефърълите Storytel.com/gi <- специален линк за 30 дни безплатен trial Oracle Receipt Bank Меме на седмицата Борисов и н. […]
 • 7 ноември Социалните танци
  В който Еленко си почива, а Владо играе фокс-трот и говори за социалните танци с помощта на ко-продуцентката на епизода Петя Райковска. Гости: Владислав Иванов (Влади Бомбето) от Flying Steps Дани и Вели Велкови – Swinging Monkeys Явор Кунчев от Lindy Hop Bulgaria АНКЕТАТА НА ГЍ! Благодарности на: SBTech Siteground Noble Hire <- вижте историята […]
 • 24 октомври Най-късият епизод на Говори ѝнтернет
  В който Владо си почива, а Еленко и Йордан си говорят за живота. Благодарности на: SBTech Siteground Noble Hire <- вижте историята за рефърълите Storytel.com/gi <- специален линк за 30 дни безплатен trial Oracle Receipt Bank Меме на седмицата Тапетите на арх. Игнатов Интернет новина на седмицата Зъкърбърг и конгреса Free speech & zuckerberg @ […]
 • 17 октомври Античните Култури (feat. Вяра Калфина и Димитър Илиев)
  В който Еленко и Владо си говорят за живота, circa 2-3 век преди новата ера, а Еленко обяснява летоброенето преди Исуската. Благодарности на: SBTech Siteground Noble Hire <- ако се регистрирате, кажете че сте научили за тях от нас Storytel.com/gi <- специален линк за 30 дни безплатен trial Oracle Receipt Bank Меме на седмицата Боби […]
 • 10 октомври Make Sofia Great (Again), feat. Анета Василева и Жана Стоилова от WhAT Association; и Христо Станкушев от dontDIY
 • 3 октомври Грижа за мъжка брада и коса (feat. Александър Първанов)
 • 28 септември България – Япония (feat. г-н Макото Кимура)
 • 19 септември Мъжката козметика, част 1 (feat. доц. Развигор Дърленски и Мишо Христов)
  В който епизод Владо и Еленко, особено Владо, говори за своята страст в живота, а именно мъжката козметика и как да се поддържаме. Благодарности на SEINZ и dm за подкрепата да реализираме този епизод. Вижте повече за SEINZ. Благодарности на: Меме на седмицата Интернет новина на седмицата
 • 13 септември Детското сексуално образование (feat. Николета Попкостадинова от loveguide.bg)
  В който епизод след като оправихме образованието по принцип, Владо се среща с Николета Попкостадинова от loveguide.bg да си поговорят за нещо важно – именно детското сексуално образование. Благодарности на: Меме на седмицата Интернет новина на седмицата Какво си купих и е ОК
 • 5 септември Образованието в училищата – тук и там (feat. Емил Конрад и Асен Плевнелиев)
  В който епизод се включва Емил Конрад (of YouTube fame) и Асен (който учи в Англия), за да обсъдим каква е разликате между държавни и частни училища, какво е да учиш сам и какво е да те учат. Благодарности на: Меме на седмицата Интернет новина на седмицата Какво си купих и е ОК Основната тема […]
 • 30 август Северозападна България
  В който Еленко и Владо посещават Северозападна България и си говорят с много хора от там, включително и музейна безеда. Благодарности на: Меме на седмицата Интернет новина на седмицата Какво си купих и е ОК
 • 22 август Какво е облакът (feat. Даниел Канчев от SiteGround)
  В който си говорим с истински клауд инженер за дигиталния облак, cloud computing и hosting или къде да седят нашите файлове. Благодарности на: Меме на седмицата Интернет новина на седмицата Какво си купих и е ОК Еленко: Vaseline Petroleum Jelly
 • 2 август Габровското биенале за хумората и сатирата в изкуството (feat. Маргарита Доровска)
  В който приятелката на шоуто Маргарита Доровска се връща, за да си говорим за съвременното изкуство, записано на живо от самото Габрово. Благодарности на: Меме на седмицата Интернет новина на седмицата Какво си купих и е ОК Къде може да разгледате произведенията, за които говорихме?
 • 26 юли Чат (feat. Атанас Райков от Viber)
  В който си говорим за програмите за съобщения с Атанас Райков, който отоговаря за Viber в над 35 държави. Благодарности на: Меме на седмицата Новият прокурор Интернет новина на седмицата
 • 18 юли Как се определят спортните залози (feat. Йовко и Николай от SBTech)
  В който си говорим за това как се определят спортни коефициенти и залози с Николай и Йовко от SBTech. Благодарности на: SBTech Siteground – вижте стандарта на тяхната нова сграда Noble Hire <- ако се регистрирате, кажете че сте научили за тях от нас Storytel.com/gi <- специален линк за 30 дни безплатен trial Oracle Receipt […]
 • 11 юли Пристрастяванията (feat. Юлия Георгиева)
  В който си говорим за пристрастяванията с експерта Юлия Георгиева. „Розовата къща“ вече приема регулярни месечни дарения. Защо е важно да я има „Розовата къща“ обясняваме подробно в епизода. Благодарности на: Меме на седмицата Интернет новина на седмицата  Какво си купих и е ОК
 • 4 юли Съвременното изкуство (feat. Маргарита Доровска)
  В който си говорим за съвременното изкуство с директора на дома на хумора и сатирата в Габрово – Маргарита Доровска. Благодарности на: Новият адрес на ПАРИТЕ ГОВОРЯТ Меме на седмицата Интернет новина на седмицата Какво си купих и е ОК
 • 27 юни Какво е да развиваш собствен IT продукт (feat. Петър Митев от Chaos Group)
  В който си говорим какво е да направиш световна компания в България и да развиваш собствен продукт и интелектуална собственост с Петър Митев, съ-основател на Chaos Group. Благодарности на: Меме на седмицата: Интернет новина на седмицата  Какво си купих и е ОК
 • 20 юни Аудио съдържание (feat. Лиза и Ани от Storytel)
  В който си говорим за аудио книги, сериали и документални разкази с Лиза и Ани от Storytel. За всички слушатели на Говори ѝнтернет, Storytel са направили специална оферта – един месец удължен пробен (и безплатен) период на услугата (extended trial), който може да получите на адрес: http://storytel.com/gi Благодарности на: Интернет новина на седмицата Какво си […]
 • 13 юни Когнитивни Отклонения (feat. Слави Стоев)
  В който си говорим за когнитивните отклонения или „клопките на съзнанието“ с любимеца на шоуто Слави Стоев. Благодарности на: Интернет новина на седмицата Какво си купих и е ОК: Основна тема: Когнитивни отклонения
 • 30 май Парите Говорят 3: Дългосрочно инвестиране, фондове и доверително управление (feat. Никола Янков)
  В който си говорим за видовете дългосрочно инвестиране с Никола Янков, съдружник в Expat Capital – най-голямата независима компания за управление на активи в България. Вижте и фонда за българско изкуство – Expat Global Art. Благодарности на:
 • 23 май Финалът на Game of Thrones feat. Илия Темелков – Soregashi
  В който си говорим за дракони, герои и какво е да се прави сериал без автора на книгата. С любезното участие на единият подкастър от Tranzistor – Илия. Благодарности на: Интернет новина на седмицата Какво си купих и е ОК:
 • 17 май Евроизборите feat. Теодор Стойчев – ръководител на бюрото на Европейския парламент в България
  В който си говорим с ръководителя на бюрото на ЕП за България и после разглеждаме програмите на партиите. Благодарности на:
 • 2 май Детското техническо образование (feat. Ивайло и Миша от Технократи.
  В който си говорим как да образоваме деца за наука и техника с Ивайло и Миша от Technokrati.bg Благодарности на: Интернет новина на седмицата Владо: Еленко: Какво си купих/опитах и е ок Владо Еленко
 • 25 април Парите говорят 2: Инвестиции vs. спекулации (feat. Радослав Рачев и Апостол Апостолов)
  Във вторият епизод от серията си говорим какъв тип инвестиции има, какво означава риск, как да управляваме спестяванията си и дали е ОК да симпатизираш на футболен отбор чрез акции. Благодарности на:
 • 19 април Съвременни запознанства // Modern Day Dating (feat. Събина Панайотова и Дженифър Бенедикшън)
  В който си говорим как се запознават хората при наличие на интернет с приятелката на шоуто Събина и Костадин Колев (по-известен с неговото алтер-его като drag queen Дженифър Бенедикшън). Благодарности на: Интернет новина на седмицата Владо: Еленко: Какво си купих/опитах и е ок Еленко Иван Гинев
 • 11 април Лична кибер сигурност (feat. Станислав Михайлов)
  В който си говорим за това как да опазим личните си данни и личното пространство на дома, гаража и вилата с дългогодишния приятел на шоуто Станислав Михайлов. Благодарности на: Интернет новина на седмицата Владо: Еленко: Какво си купих/опитах и е ок Владо Еленко Петя 2
 • 3 април Парите говорят 1: Имотите (feat. Бисер Боев и Иван Ненков)
  Започваме нова серия в подкаста, която ще си говорим за инвестиции и прескачаме обичайното ни мамбо джамбо в началото. В този епизод темата е имотите – с гост истински имотен предприемач – Бисер Боев; и продуцента на серията Иван Ненков.
 • 28 март Производителността на рекламата (feat. Диана Кошеджийска и Иван Димитров)
  В който си говорим за различните параметри на дигиталната реклама, автоматизация и още нещо с Диана @didigk и Иван. Интернет новина на седмицата Владо: Еленко: Владо Еленко
 • 21 март Композиране (feat. Мария Каракушева)
  В който си говорим за Композиране с пианистката и автор Мария Каракушева Благодарности на: Интернет новина на седмицата Владо: Еленко: Какво си купих/опитах и е ок Владо Еленко Гост: Джак
 • 14 март Бърнаута (feat. Слави Стоев)
  Предходният гост (aka Жечев) така и не успя да си тръгне, а най-слушаният гост от 2018 – Слави Стоев се връща в шоото, за да обсъдим модерната болест наречена бърнаут (или „Синдром на професионалното изчерпване“) и как да се предпазим и борим с нея. Освен това към нас любезно се включи и Илия „Темелков“ Сорегаши, […]
 • 8 март Криейтива / творчеството (feat. Йордан Жечев)
  В който си говорихме за творчеството в контекста на рекламата, с Йордан Жечев от guts and brains DDB и Tribal. Благодарности на: Интернет новина на седмицата Владо: Еленко: Какво си купих/опитах и е ок Владо Еленко Гост: Anima
 • 28 февруари Инфлуенсърите (feat. Биляна Славейкова – Bibons)
  В който си говорим за онлайн влиянието с Биляна Славейкова Благодарности на Интернет новина на седмицата Владо: Еленко: Какво си купих/опитах и е ок Владо Еленко Тема на броя Bibons @ Instagram
 • 22 февруари Как да оправим България (feat. Иво Прокопиев)
  Благодарности на: Владо: Еленко: Какво си купих/опитах и е ок Владо Еленко
2018 (45)
 • 31 декември Новогодишна програма
  В който обсъждаме какво се случи през 2018 и планираме 2019. Благодарности на: Sbtech.com, SiteGround.com Tickey.me Oracle.com Receipt-bank.com Интернет новина на седмицата Владо: Еленко блогна за първи път от около 3 години Domain Registrar Can be Held Liable for Pirate Site, Court Rules Chill: Robots Won’t Take All Our Jobs Еленко: NPR RAD спецификацията за […]
 • 27 декември XX. Пилотен епизод на „Дроб & Чили“
  Предлагаме ви пилотен епизод на новия подкаст „Дроб & Чили“ от мрежата на ГЍ. Скоро очаквайте и още включвания от тях на собствения им канал.
 • 20 декември 80. Кризата (feat. Иван Ненков и Илия Кръстев)
  В който си говорим най-вече за криза Благодарности на: Анонси Интернет новина на седмицата Владо: Еленко: Какво си купих/опитах и е ок Еленко
 • 13 декември 79. SPECIAL: Микрофонът е ваш (feat. Inside Joke)
  Специален епизод записан изцяло на живо в оупън майк вечер в бар Габа на 3 декември 2018. Водещ е приятеля на шоуто Дими от епизод 42. Следете Inside Joke във Facebook. Плейлистът е както следва: Greg Hutt Olga Pavlova /Olga Standup/ Teo Чепилов Флаш Еленко V for Venetta Tenley Haraldson Donald McNair Митака Беше Прав […]
 • 7 декември 78. Футболът (с Иван и Любо от Topkast)
  В който си говорим за футбол с Иван и Любо от подкаста Топкаст. Благодарности на: Sbtech.com, SiteGround.com Tickey.me, Digimark.bg Oracle.com Receipt-bank.com И нашите патрони Между другото, Siteground си търсят Wodpress Developer Интернет новина на седмицата Владо: Tumblr’s porn ban could be its downfall — after all, it happened to LiveJournal Facebook Chief AI Scientist Yann […]
 • 30 ноември 77. Гутенберг и светът на WordPress (feat. Петя Райковска, Mилен Петрински, Николай Бачийски и Христо Панджаров)
  В който си говорим за системи за управление на съдържанието и по-специфично за редактора Gutenberg, който предстои да влезе в една от най-популярните CMS – WordPress. Епизодът е записан на живо на WordCamp Sofia. Благодарности на: Sbtech.com, SiteGround.com Tickey.me, Digimark.bg Oracle.com Receipt-bank.com И нашите патрони Между другото, Siteground си търсят Wodpress Developer Интернет новина на […]
 • 8 ноември 76. Потребителски права (feat. Александър Иванов)
  В който си говорим за потребителски права и защити с адв. Александър Иванов. Интернет новина на седмицата Владо: Diablo: Immortal broke the unspoken rules of Blizzard, and BlizzCon https://www.google.com/search?q=blizzard+stock&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab EFF Unveils Virtual Reality Tool To Help People Spot Surveillance Devices in Their Communities   Еленко: Ок е да си поправяш нещата AI Art sold for […]
 • 1 ноември 75. ГЍ @ Creative Mornings
  В който превъртаме гостите и говорим за себе си. Номинации за наградите на ГЍ: https://govori-internet.com/awards/ Владо: What’s next for podcasting? To regulate AI we need new laws, not just a code of ethics IBM will acquire open-source cloud software company Red Hat Еленко Macbook Air iPad Pro Какво си купих/опитах и е ок Владо: Bodyguard […]
 • 25 октомври 74. Козметиката (feat. Надя Йорданова)
  В който си говорим за козметика с Надя от инфармация. Интернет новина на седмицата Владо:   Spotify is testing a ‘what’s new’ timeline feature to promote new releases „Фейсбук“ вече има „военна стая“ за борба с дезинформацията Linus Torvalds returns to Linux development with new code of conduct in place Еленко: Фейсбук наема Ник Клег […]
 • 18 октомври 73. E-sports (feat. Мартин Кадинов)
  В който си гововрим за електронни спортове с Мартин Кадинов. Интернет новина на седмицата Владо: Microsoft Open Sources 60,000 Patents To Protect Linux & Open Source Internet Relay Chat turns 30—and we remember how it changed our lives До края на 2018 г. ще има първи глоби за личните данни, съобщи европейският регулатор Хора, които […]
 • 11 октомври 72. Бизнесът в Югоизточна Европа (feat. Невена Кръстева)
  Интернет новина на седмицата Владо: Chinese spies reportedly inserted microchips into servers used by Apple, Amazon, and others Apple denies just about every fact in a report that claims Chinese spies secretly implanted chips in its servers UK cyber security agency backs Apple, Amazon China hack denials „Гугъл“ спира мрежата Google+ след открита възможност за […]
 • 4 октомври 71. Media Intelligence Industry (feat. Илия Кръстев)
  В който екипа на ГЍ се е пръснал по света (Копенхаген и Бургас) и си говорим за Media Intelligence с Илия Кръстев и за обичайните неща с Илия Темелков. Как да ни подкрепите: Станете патрони Благодарности на: Sbtech.com, SiteGround.com Tickey.me, Digimark.bg Oracle.com Receipt-bank.com И нашите патрони Интернет новина на седмицата Сорегаши: Microsoft поддържа Android приложения […]
 • 27 септември 70. Конституцията (feat. Филип Димитров)
  В който освен двамата герои, за първи път имаме действащ ко-продуцент Ива Мечкунова и си говорим за конституцията, джендър, японски кеч и планински велосипеди. С любезното участие на конституционния съдия и бивш премиер на България – Филип Димитров. Интернет новина на седмицата Владо: Trump Loosens Secretive Restraints on Ordering Cyberattacks With Linux’s founder stepping back, […]
 • 13 септември 69. IT Образованието (feat. Георги Пенков)
  В който си говорим за образованието по информационни технологии с Георги Пенков, хоноруван преподавател в СУ Климент Охридски, Факултет по математика и информатика. Интернет новина на седмицата Владо: Интернет търсачките вече ще трябва да плащат, за да цитират новини Новата учебна година ще започне с безплатни електронни учебници от 1 до 7 клас Apple just permanently […]
 • 11 септември 68. Специален епизод: Article 11 и 13 (feat. Ана Лазарова)
  Специален епизод, без излишни приказки от водещите, в който си говорим САМО за Article 11 и 13 – нов опит за реформа на авторското право в ЕС, която може да ограничи потребителското съдържание и да даде власт на големите компании. Гост е Ана Лазарова, председател на управителен съвет на сдружение Дигитална република Инфо за Article 13. […]
 • 30 август 67. Eurovelo за всички (feat. Иван и Нед от Balkans Everywhere)
  В който си говорим за коло-туризъм, достъпност на пътищата с Иван и Недялко от balkanseverywhere.com Благодарности на Sbtech.com, SiteGround.com Tickey.me, Digimark.bg Oracle.com Receipt-bank.com И нашите патрони Интернет новина на седмицата Владо: Google is developing an experimental podcast app called Shortwave Facebook begins rating users on how trustworthy they are at flagging fake news Facebook is […]
 • 23 август 66. Свободата на словото, circa 2018 (feat. Нели Огнянова)
  В който Нели Огнянова се завръща, за да си говорим за Алекс Джоунс и какво е свободата на словото. Интернет новина на седмицата Владо: How three conspiracy theorists took ‘Q’ and sparked Qanon Inside Facebook’s plan to protect the U.S. midterm elections This Company Keeps Lies About Sandy Hook on the Web и WordPress removes […]
 • 16 август 65. Емоционалната интелигентност (feat. Слави Стоев)
  В който любимите ви водещи се връщат след заслужена почивка и си говорят съвсем набързо за психология. Владо: TimeHeroes.org отвори номинациите за своите Годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ Снимките в интернет не може да се използват без разрешение, реши Съдът на ЕС The “controversy” over journalist Sarah Jeong joining the New York Times, explained Еленко: […]
 • 26 юли 64. Плащанията (feat. Ваня Манова)
  В който си говорим за бъдещето на транзакциите с Ваня Манова – мениджър за България и Македония Mastercard и Димитър Димитров (чийф-билет-селйлс-офисър) Интернет новина на седмицата Facebook, Google and more unite to let you transfer data between apps Google warns Android might not remain free because of EU decision Convicted serial monopoly abuser Google found […]
 • 19 юли 63. Умни градове (feat Димитър Димитров и Елица Панайотова)
  В който си говорим за умни градове с двама умни събеседници – Елица Панайотова от Зелена София и Димитър Димитров от Tickey. Благодарности на Sbtech.com, SiteGround.com Tickey.me, Digimark.bg Oracle.com Receipt-bank.com И нашите патрони Интернет новина на седмицата Владо: Twitter New policy made top users lose about 2% of their followers 11 Future Technology Which Will […]
 • 11 юли ГЍ представя: Транзѝстор, пилотен епизод 2
  Изненада! Tози брой излъчваме пилотен епизод на нов подкаст (който ще се разпространява отделно) и се казва Транзѝстор от Илия Темелков – Сорегаши и Виктор Джамбов. Ще ни е интересно вашето мнение. Пишете на info@govori-internet.com или ни меншнете в twitter.
 • 5 юли 61. Дизайнът в България (feat. Иван Гинев и Михаил Михайлов)
  В който си говорим за дизайн с двама дизайнери Иван от coggraphics.com и Михата от unitworks.eu. Благодарности на: Sbtech.com, SiteGround.com Tickey.me, Digimark.bg Oracle.com Receipt-bank.com И нашите патрони Интернет новина на седмицата Владо: Patreon Is Suspending Adult Content Creators Because of Its Payment Partners It’s time to break up with VR Everyone is breaking the law right now’: […]
 • 28 юни 60. Модерният феминизъм (feat. Надя Дерменджиева и Рада Еленкова)
  В който си говорим за равните права на жените с Надя Дерменджиева от Български фонд за жените и Рада Еленкова от фондация Джендър Алтернативи Владо: A team of AI algorithms just crushed humans in a complex computer game Why would Samsung want its own GPUs? Еленко: Инстаграм пуснаха лонг-форм видео YouTube ще позволява да имаш абонати […]
 • 21 юни 59. Търговията с крипто валути и приложение на блокчейн, circa 2018 (feat. Иван Ненков)
  В който си говорим за крипто-валути, финанси и инвестиции с Иван Ненков, партньор в Alfa Finance. Интернет новина на седмицата Владо: The 5G standard is finally finished with new standalone specification Could Google’s new podcast app change the way we understand the Average Podcast Listener? How Firefox is using Pocket to try to build a […]
 • 7 юни 58. WWDC 2018 (feat. Илия Темелков – Сорегаши и господин Николай)
  В който си говорим за софтуерната конференция на Apple – WWDC. Благодарности на: Sbtech.com, SiteGround.com, които продължават да си търсят brand manager Tickey.me, възползвайте се от офертата за слушатели на http://gi.tickey.me/ Digimark.bg Oracle.com Receipt-bank.com И нашите патрони Фийдбек от Софѝя: Националния отбор по CRISPR който търси финансиране ИГрата FOLDIT AirBG станциите Интернет новина на седмицата Владо: Microsoft […]
 • 31 май 57. Популярна Наука (с Любо от Рацио)
  В който си говорим за популярна наука с Любомир Бабуров от ratio.bg Интернет новина на седмицата Владо: Twitter is treating Bulgarians tweeting in Cyrillic like Russian bots Тръмп не може да блокира потребители в Twitter, защото това нарушава първата поправка на американската конституция Starbucks’s mobile payments system is so popular in the U.S., it has […]
 • 25 май 56. Създаване на игри (feat. Михаил Лозанов)
  В който Владо се включва от слънчев Лондон, а после Еленко и Димитър „Шадола“ Смилянов си говорят за създаването на игри с Михаил Лозанов – криейтив директор на UbiSoft България. Интернет новини на седмицата Епал разработчиците правят профсъюз Ocado се съюзява с американски гроусър за доставка 2 тъжни новини за фейсбук: Изтрили са 1+ млрд […]
 • 17 май 55. Организиране на състезания
  Където има един неочакван гост, който говори как се организират състезания. Благодарности на: Sbtech.com, SiteGround.com, които продължават да си търсят brand manager Tickey.me, възползвайте се от офертата за слушатели на http://gi.tickey.me/ Digimark.bg Oracle.com Receipt-bank.com И нашите патрони Интернет новина на седмицата Владо: Следващата седмица, на 25-ти влиза в сила GDPR. Брейс йорселф! GDPR will pop the adtech […]
 • 10 май 54. Google I/O (feat. Илия Темелков – Soregashi)
  Където си говорим за дивелъпърската конференция на Google наречена I/O. Благодарности на: Sbtech.com, вижте SBTalks. SiteGround.com, които търсят brand manager Tickey.me, възползвайте се от офертата за слушатели на http://gi.tickey.me/ Digimark.bg Oracle.com Receipt-bank.com И нашите патрони Интернет новина на седмицата „Фейсбук“ обмисля платена версия без реклами Firefox is adding ads, because only insults are free New Steam Link […]
 • 3 май 53. IT лидерство и мениджмънт (със Стефан Кънев и Серж Ованесян)
  В който си говорим за това което пише в заглавието. Със Стефан Кънев и Серж Ованесян от receipt-bank.com. Благодарности на: Sbtech.com, вижте SBTalks. SiteGround.com, които търсят brand manager Tickey.me, възползвайте се от офертата за слушатели на http://gi.tickey.me/ Digimark.bg Oracle.com И нашите патрони Интернет новина на седмицата Владо: The US lags behind 8 other countries in AI and automation readiness […]
 • 26 април 52. GDPR (feat. Мая Стоянова)
  В който си говорим за Европейската регулация за лични данни GDPR с Мая Стоянова, юрисконсулт в Siteground. Епизодът достига до вас благодарение на: Sbtech.com, вижте SBTalks. SiteGround Tickey.me, възползвайте се от офертата за слушатели на http://gi.tickey.me/ Digimark.bg Oracle.com И нашите патрони Интернет новина на седмицата Владо: В Русия отварят бордей с роботизирани кукли The Fine Acts Fellowship […]
 • 19 април 51. Бирата (с Яна и Ростислав)
    В който си говорим за (крафт) бири с Яна и Ростислав. Записано на живо в бар Vitamin B. Благодарение на: Sbtech.com, вижте тяхната софтуерна академия. SiteGround.com Tickey.me, възползвайте се от офертата за слушатели на http://gi.tickey.me/ Digimark.bg Oracle.com И нашите патрони Интернет новина на седмицата Google is about to launch a Gmail web redesign Mark Zuckerberg memes […]
 • 12 април 50.5 Следващите 3 месеца
  Бърз ъпдейт какво ще ги правим следващите 3 месеца.
 • 5 април 50. Кафето (с Иван Чавдаров)
  Брой 50, в който си говорим за кафе с Иван Чавдаров, създателя на Chucky’s Coffee House Благодарности на: Sbtech.com, вижте тяхната софтуерна академия. SiteGround.com Tickey.me, възползвайте се от офертата за слушатели на http://gi.tickey.me/ Digimark.bg Oracle.com И нашите патрони Интернет новина на седмицата Владо: Intel is bringing its most powerful Core i9 processors to laptops ЕС създаде нови […]
 • 29 март 49. Предприемачеството (с Димитър Димитров и Николай Ангелов)
  В който епизод си говорим какво е да предприемаш разни неща като бизнес например. Благодарение на: Sbtech.com SiteGround.com Tickey.me Digimark.bg Oracle.com И нашите патрони Интернет новина на седмицата Google begins to roll out mobile-first indexing iPhone manufacturer Foxconn acquires Belkin, Linksys, and Wemo for $866m Фейсбук сваляла инфото от текстовите съобщения от години от Андроид […]
 • 25 март 48.5. Смяна на фийда
  Псст, само пробваме смяна на фийда. Линк към Google. Форматиран текст в BOLD. 300px картинка на патреон по-горе. Булец: Булет 1 Булет 2 Булет 3
 • 22 март 48. БГ гейм стрийминг, с joXnka и 3dest
  В който си говорим за „бг гейм стрийминга“ или излъчването на това как човек играе компютърна игра на живо и има ли то почва у нас. С joXnka и DEST Този епизод е при вас благодарение на: Sbtech.com SiteGround.com Tickey.me Digimark.bg Oracle.com И нашите патрони. Владо: Cambridge Analytica са ползвали данни от FB за да създават […]
 • 15 март 47. Управление на онлайн залагания (с Юнуз Юнуз)
  В който си говорим повече за софтуер, по-малко за късмет Юнуз Юнуз пряко от Киев. Този епизод е при вас благодарение на: Sbtech.com SiteGround.com Tickey.me Digimark.bg Oracle.com И нашите патрони. Интернет новина на седмицата Scientist Stephen Hawking has died aged 76 // https://news.sky.com/story/scientist-stephen-hawking-has-died-aged-76-11289119 YouTube CEO Enlists Wikipedia to Curb Fake News Videos // https://www.hollywoodreporter.com/news/sxsw-youtube-ceo-enlists-wikipedia-curb-fake-news-videos-1094314 Нетфликс […]
 • 8 март 46. Типографията (с Борил Караиванов)
  В който си говорим за шрифтове с Борил Караиванов.  http://redesign.bg  Интернет новина на седмицата European Union plans to tax tech giants on local revenue // https://techcrunch.com/2018/03/05/european-union-plans-to-tax-tech-giants-on-local-revenue/ Children struggle to hold pencils due to too much tech, doctors say // https://www.theguardian.com/society/2018/feb/25/children-struggle-to-hold-pencils-due-to-too-much-tech-doctors-say Here’s what some employees told 911 after walking into Apple Park’s glass walls // https://www.digitaltrends.com/apple/apple-park-911-glass-wall-accidents/amp […]
 • 2 март 45 – С Опел Рекорд в близкия изток (с Радо и Владо)
  В който си говорим за пътешествие от град Делхи до Кърджали с 40-годишна кола. С Владимир Харизанов и Радослав Колев. Благодарение на: SBTech SiteGround.com Tickey Digimark Oracle Интернет новина на седмицата Владо: Google’s Slack competitor Hangouts Chat is launching for businesses as part of G Suite // https://www.theverge.com/2018/2/28/17061336/googles-g-suite-introduces-chat Бонус новина: https://www.theverge.com/2018/2/27/17057270/microsoft-teams-free-version-slack-competition Владо: LEAK: European Commission’s reckless draft […]
 • 22 февруари 44. Изкуственият интелект (AI) с Ангел Марчев и Деян Пейчев
   В който си говорим за това дали роботите ще ни превземат с двама естествени интелекти – Ангел Марчев и Деян Пейчев. Интернет новина на седмицата ВЛАДО How technology is designed to bring out the worst in us // https://www.vox.com/technology/2018/2/19/17020310/tristan-harris-facebook-twitter-humane-tech-time Here’s how Google is thinking about surfacing paywalled news organizations in search // http://www.niemanlab.org/2018/02/heres-how-google-is-thinking-about-surfacing-paywalled-news-organizations-in-search/ Facebook is […]
 • 16 февруари 43. Битката на екосистемите (с Do4o и Shadowmarn)
  iOS vs. Android – кое е по-по-най. Ожесточен аргументиран дебат с дългогодишните приятели на шолото Николай Ангелов (Do4o) + Димитър Смилянов (Shadowmarn). Благодарности на: Siteground, SBTech, Oracle, Digimark и Tickey. Интернет новина на седмицата Unilever warns social media to clean up “toxic” content // https://techcrunch.com/2018/02/12/unilever-warns-social-media-to-clean-up-toxic-content/ Google takes AMP beyond basic posts with its new story […]
 • 8 февруари 42. За стендъп комедията с Дими
  В който си говорим с Дими Деянски – 1 от двигателите на стендъп комедията в България. Интернет новина на седмицата Alphabet прави бизнес за кибер-сигурност базирано на AI – https://www.reuters.com/article/us-alphabet-chronicle/alphabet-unveils-business-unit-devoted-to-cyber-security-idUSKBN1FD2U3 Телеграм прави някви шано схеми с първото си ICO – https://news.crunchbase.com/news/big-will-telegrams-ico-end/ Американски и британски банки отказват купуване на биткойн с техни карти https://9to5mac.com/2018/02/05/bitcoin-credit-cards/ How Facebook […]
 • 1 февруари 41. Обществените медии с Нели Огнянова
  Любимото ви шоло се завръща за втори сезон с юриста, преподавател и експерт по медийно право Нели Огнянова. Интернет новина на седмицата   Владо: Нови БГ подкасти Freedomonline.bg // https://soundcloud.com/freedomonlinebg Не на Диастазата // https://soundcloud.com/user-101787425 Physiobg.com Podcast // https://soundcloud.com/rehabilitation-plovdiv Apple пуска homepod малко странно // http://bit.ly/2BxvXq1 Новите айфони ще са със странни размери // http://bit.ly/2BwEUQJ […]
 • 4 януари 40. Black Mirror (финал на сезона)
  В който накратко си говорим за Чарли Брукър и 4-ти сезон на Black Mirror. Интернет новина на седмицата Епал и батериите? – https://www.theverge.com/2017/12/28/16827248/apple-iphone-battery-replacement-price-slow-down-apology ФБ ще бори енгейджмант байта https://www.recode.net/2017/12/18/16785250/facebook-news-feed-change-spam-engagement-baiting-publishers Рубриката “българи създадоха” http://news.bnt.bg/bg/a/blgari-szdadokha-mobilno-prilozhenie-za-zashchita-na-detsa-v-onlayn-sreda През 2017 никой не е умрял на самолет, а най-много хора са летяли в историята на човечеството  http://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/air-safety-2017-best-year-safest-airline-passengers-worldwide-to70-civil-aviation-review-a8130796.html Все едно на някой […]
2017 (41)
 • 22 декември 39. Star Wars VIII: The Last Jedi, feat. Циничния елф / Мартин
  Епизод 39, в който си говорим за епизод 8 на Star Wars – последните джедаи със Циничният елф / Мартин от  operationkino.net и  (operation kino @ уoutube) ВНИМАНИЕ СПОЙЛЕРИ, АКО НЕ СТЕ ГЛЕДАЛИ ФИЛМА НЕ СЛУШАЙТЕ ВТОРА ЧАСТ НА ПОДКАСТА Благодарности на: SBTech Tickey Oracle Digimark Siteground Подкрепете ни на: https://www.patreon.com/govori_internet  Интернет новина на седмицата Владо: […]
 • 15 декември 38. Политиката (feat. Христо Иванов)
  В който си говорим за българска политика с Христо Иванов, учредител на партия Да, България. Интернет новина на седмицата Владо: Patreon scraps new service fee and apologizes to users // https://www.theverge.com/2017/12/13/16772556/patreon-drops-service-fee-plan-apology-update Владо: The FCC just repealed net neutrality. What happens next? // https://techcrunch.com/2017/12/14/the-fcc-just-repealed-net-neutrality-what-happens-next/ Владо: Профил в „Туитър“ с логото на БДЖ не е на компанията […]
 • 8 декември 37. Мобилни игри (feat. Камен Димитров)
  В който си говорим за мобилни игри с Камен – инди мобилен дивелъпър. Шоуто се подкрепя от: Siteground – siteground.com Sbtech – sbtech.com Oracle – oracle.com Tickey – tickey.me Digimark – digimark.com Както и патроните ни на http://patreon.com/govori_internet Интернет новина на седмицата   Вояджер намери сила да се понастрои https://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?release=2017-310 ЕС разхлабва банките, повече палар на […]
 • 1 декември 36. Доброволчеството (feat Мартина от TimeHeroes.org)
  В който си говорим за ползите да си доброволец с Мартина от TimeHeroes.org. Ако се будите обляни в студена пот дали ще ни има занапред и се чудите как да ни подкрепите бягайте на https://govori-internet.com където има две опции: Patreon Еднократно дарение в Paypal     Интернет новина на седмицата Владо: Facebook rolls out AI […]
 • 24 ноември 35. ГЍ на живо
  Епизод 35, в който Владо е харасван сексуално от котка и си говорим с хората на живо посредством магията на интернет. Подкрепете ни като станете патрон на www.patreon.com/govori_internet
 • 18 ноември 34. Ултра (feat. Краси Георгиев)
  В който си говорим за живота и ултра тежки състезания с Краси Георгиев. https://www.facebook.com/KrasseUltrarun/ Подкрепете ни като станете патрон -> http://patreon.com/govori_internet Интернет новина на седмицата Amazon стартира клауд инициатива в България https://technews.bg/article-103523.html#.WgldutF_b7o.twitter Дигитално хапче – > https://www.theverge.com/2017/11/14/16648166/fda-digital-pill-abilify-otsuka-proteus AI за енхансване на изображения – > http://webdav.tuebingen.mpg.de/pixel/enhancenet/ Владо: КЗК глоби с близо 50 хил. лв. “Лаптоп.Бг” заради съдържание в […]
 • 11 ноември 33. Облаче ле бяло (feat. Иво Русев и Георги Александров)
  В който си говорим за „облака“ с Иво Русев от Майкрософт и Георги Александров от Oracle   Интернет новина на седмицата Саудитска арабия с най-голямата драма от 2-та световна насам https://www.recode.net/2017/11/4/16608032/saudi-arabia-alwaleed-arrests-tech Отомейшан на следенето за пране на пари https://www.economist.com/news/finance-and-economics/21730928-business-providing-software-booming-increasingly-hunting Фейсбук, русия и парадайс пейпарс https://www.recode.net/2017/11/5/16609678/facebook-twitter-russia-investment-paradise-papers-apple Епал въвежда евтини апове при записване https://9to5mac.com/2017/11/06/ios-11-2-intro-pricing-subscriptions-app-store/#more-507230 Екзекютиви пред съда […]
 • 3 ноември 32 – Храната прави борбата (feat. Филип Харманджиев)
  В който си говорим за храна и как се произвежда с Филип Харманджиев от livadi.bg Интернет новина на седмицата Владо: бътплъг новината https://gizmodo.com/if-your-vibrator-is-hacked-is-it-a-sex-crime-1820007951 Владо:   https://qz.com/1116469/we-now-spend-70-of-time-online-on-our-phones/ Владо: Новините за рекламите на изборите  https://www.recode.net/platform/amp/2017/10/31/16587174/fake-ads-news-propaganda-congress-facebook-twitter-google-tech-hearing Туитър ще маркира политическите реклами https://www.cnbc.com/2017/10/24/twitter-will-label-political-ads-including-who-bought-and-spend.html Служители на Facebook обучавали ГДБОП http://www.bitelevision.com/sluzhiteli-na-fejsbuk-obuchavali-politsai-ot-gdbop/ Втора банка предлага микрокарти и уерабалс http://m.capital.bg/biznes/finansi/2017/11/01/3070249_vtora_banka_zapochna_da_predlaga_mikrokarti_i/ Какво си купих/опитах и […]
 • 26 октомври 31. IT Bubble 2.0 (feat. Николай Ангелов ака „До4о“)
  В който си говорим за еднорози, челници и още нещо. Интернет новина на седмицата Владо: Big data meets Big Brother in China // https://www.wired.co.uk/article/chinese-government-social-credit-score-privacy-invasion Владо: Фейсбук ще скрие новините, ако не плащаш https://www.recode.net/2017/10/23/16525192/facebook-explore-feed-news-media-audience-reach-traffic-test // https://www.youtube.com/watch?v=qd8hy032uLc Николай: https://www.theverge.com/2017/10/24/16519530/google-pixel-2xl-screen-issues-deep-and-unfixable Николай: https://www.facebook.com/www.toplo.bg/posts/1600603803330801 Еленко: Интервю с Мария Габриел за агенция монитор http://www.monitor.bg/a/view/12073-Кибератаките-могат-да-бъдат-поопасни-от-оръжията/ Какво си купих/опитах и е ок Владо: […]
 • 20 октомври 30. Автоматизация у дома (feat. Clappingmonkey)
  В който си говорим за автоматизация на дома с Венци (Clappingmonkey). Как да станете патрон? https://www.patreon.com/govori_internet Интернет новина на седмицата Маркетинга на валнерабилитита https://pxlnv.com/linklog/krack-vulnerability/ Алпийска фирма адобе и машин лърнинг – https://9to5mac.com/2017/10/18/adobe-max-2017-sensei-machine-learning-voice-assistant-facial-recognition/ Какво би направил “средния” човек – https://theoutline.com/post/2401/what-would-the-average-human-do Владо: иновативния соларен чадър, разработен от най-новите наематели в Инкубатора на „София Тех Парк“ https://www.facebook.com/SofiaTechPark/posts/1752398098125080 Какво […]
 • 13 октомври 29. Съдържание (feat. Влад Савов)
    В който си говорим за лютеница, преводи, брексит и как бъдещето на телефоните е в софтуера. С Влад Савов от един сайт The Verge. Станете патрон от тук: https://www.patreon.com/govori_internet Интернет новина на седмицата Какво прави чата тази седмица: сгъва кламери: http://www.decisionproblem.com/paperclips/index2.html Радев връчи наградите Атанасов: https://www.president.bg/cat40/1030/president-nagrada-john-atanasoff-award.html Google Pixel 2 (и раздробяването на телефона на различни дивайси) https://www.blog.google/topics/hardware/google-clips/ Мегазавод […]
 • 6 октомври 28. Музика & индустрия (feat. Максим Стоименов)
    В който си говорим за Здравко от Ритон, хипхопа и бъндълинга с Максим Стоименов. Как да станете патрон? https://www.patreon.com/govori_internet Интернет новина на седмицата Плащаме глоби към КАТ онлайн https://technews.bg/article-102429.html#.WdHoJply87Y.twitter Данъчни облекчения за програмисти фромания https://www.romania-insider.com/romania-expands-tax-incentives-software-programmers/ Пловдив дигитализира библиотеките си – http://digital.plovdiv.bg/BG/Pages/NBIVPhotographsView.aspx?i=22&g=02dd3091-1347-4f93-b2b0-041d8075df53&f=http://digital.plovdiv.bg/BG/NBIV/Fund2&Source=http%3A%2F%2Fdigital%2Eplovdiv%2Ebg%2FBG%2FPages%2FNBIVPhotographsSearch%2Easpx FIBEP Congress: https://www.fibepcongress.com/ Какво си купих/опитах и е ок Владо: Тиха Мишка Logitec […]
 • 29 септември 27. Доброволните бизнес модели
  В който си говорим за алтернативните бизнес модели. Sponsor тайм Еленко: Да благодарим на спонсорите ни от SiteGround и Identrics Богове на шоуто: Digimark обявата за работа е тук: http://www.digimark.bg/bg/careers пишете на careers@digimark.bg Ако се интересувате от обявата за работа на Oracle, пишете на george точка alexandrov ат оракъл точка ком, може да я видите […]
 • 22 септември 26. Дигитални номади (feat. Петя Райковска)
    В който си говорим за дигитално номадство, пътувания и колко миришат Vibram Five Fingers Как да станете патрон? https://www.patreon.com/govori_internet Новите патрони са: Боби Петров, DigiMark, Константин Боянов, Юлияна Юриева, eднократни дарители: Димитър Белчугов и Георги Тодоров Бог на шоуто – Digimark.bg Вижте обявата на http://www.digimark.bg/en/careers Интернет новина на седмицата Владо: Tax on Internet ads […]
 • 15 септември 25. Сериали circa 2017 (feat. Несин Юксел)
  В който си говорим за дата бричове, новите айфони и сериали, circa 2017 година, feat Несин Юксел. Ако искате да ни подкрепите, станете патрон ->   https://www.patreon.com/govori_internet Интернет новина на седмицата apple.com/iphone  Владо: ЕС пусна нов сайт за дезинформиращите медии – вижте българското участие // http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/es-pusna-nov-sajt-za-dezinformirashtite-medii-vizhte-balgarskoto-uchastie.html Владо: Smartphones are driving all growth in web traffic // […]
 • 8 септември 24. Криптомилионери (feat. Hoolie)
  В който си говорим за ток за копачки за криптовалути, допинг и дунарит. Благодарим на спонсорите ни от SiteGround и Identrics Обратната връзка: Plants vs Beers: http://www.plantsvsbeers.com/beers-kakvo-pih-i-beshe-ok-1/ Нашия патрон Mitko.Ninja, който прави специален курс по AI в Бургаския ониверситед: https://www.bfu.bg/bg/magistarski-programi/tsentar-po-informatika-i-tehnicheski-nauki/magistarska-programa-izkustven-intelekt-i-robotika Как да станете патрон? https://www.patreon.com/govori_internet Интернет новина на седмицата   Есе – “ти си продукта” […]
 • 1 септември 23. Ескейп стаи (feat. Димитър Смилянов)
  Приятелят на шолото се завръща, за да говорим за логическите загадки с размерите на цяла стая. Как да станете патрон? https://www.patreon.com/govori_internet Интернет новина на седмицата Еленко: Мъж направи карта на градския транспорт на софия – http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/27/3031580_muj_napravi_karta_na_gradskiia_transport_na_sofiia/ Еленко: Американски дипломати със странни заболявания в куба – https://www.vox.com/world/2017/8/28/16192878/cuba-sonic-weapon-attack-american-diplomats Еленко: Българин спечели мильони от покер – http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/28/3031765_bulgarin_specheli_18_mln_leva_ot_poker_stars_v/ E: […]
 • 18 август 22. Разтурена раота (feat. Петя Райковска)
  В който си говорим зa дистрибутирани компании, мицеларни води и други дистанционни неща, feat. Петя Райковска Нови Патрони: Димитър Тодоров, roc3n, zloban konev, Petya Raykovska, Dima Peteva. Не сте патрон? https://www.patreon.com/govori_internet Интернет новина на седмицата Владо: SoundCloud saved by emergency funding as CEO steps aside  https://techcrunch.com/2017/08/11/soundcloud-saved/ Владо: The world’s best Dota 2 players just got destroyed […]
 • 9 август 21. Отвъд фюжана (feat. Магдалина Генова & Ивайло Спасов)
  В който си говорим за храната в София с Магдалина Генова и Ивайло Спасов. Патрони Как да станете патрон: https://www.patreon.com/govori_internet Нови Патрони: Raya Yanakieva, dogan marketing, Georgi Aleksandrov, jack, Svilen Spasov, George Ribarski, Parvan Parvanov, Еднократни дарители: Vladimir Dimitrov Интернет новина на седмицата Интернет рекламата според PIERO (DISCLAIMER) // https://www.piero97.com/wp-content/uploads/2017/07/Bulgaria_Media_Map_Piero97_2017.pdf Суджуккойн https://docs.google.com/document/d/1Ca-4UREbeWtm1ipA_NDBIyK3NdARtnwiX98r-pduUyY/edit Поредната българска компания продадена http://m.capital.bg/biznes/kompanii/2017/08/06/3018430_suzdadenata_ot_bulgari_avioplatforma_vayant_e Пейо за […]
 • 2 август 20. Хобитът (feat. Buhtum)
  В който с Бухтум си говорим за радио любителство, странни хобита и ГДБОП. Интернет новина на седмицата Деспасито и See you Again се състезават за 3B гледания във Youtube https://www.forbes.com/sites/hughmcintyre/2017/07/31/despacito-and-see-you-again-are-racing-to-see-which-will-hit-3-billion-views-on-youtube-first/#6a67797e4762 Apple Removes Apps From China Store That Help Internet Users Evade Censorship // https://www.nytimes.com/2017/07/29/technology/china-apple-censorhip.html Spotify preps to go public with 60M subscribers, outpacing Apple // […]
 • 27 юли 19. Хубава mamma, ама BG (feat. Калин Колевски)
  В който обсъждаме Дюнкерк, бг-мама, буйове и дачий Благодарим на новите ни Патрони / https://www.patreon.com/govori_internet Ivelina Petkova, Yana Lozeva, Evelin Manev, Ivan Sartonev, Anton Manov, Alexander Lazarov Интернет новина на седмицата Hoolie (@hoolie) @govori_internet kato kazaxte dnes chetki za zybi – ei tova e budeshteto i e samo 80 evro https://www.kickstarter.com/projects/1071673943/amabrush-worlds-first-automatic-toothbrush?ref=popular Владо: Adobe will finally kill […]
 • 21 юли 18. Майко-Индийо.net (feat. Николай Горчилов)
    Епизод 18, в който си говорим за калашници, патрони и как се прокарва интернеда в Делхи. Как да станете патрон От тук -> http://patreon.com/govori_internet Клета новина на седмицата Мъж простреля британец велосипедист, пречел на пътя // http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/20/3010209_muj_prostrelia_britanec_-_velosipedist_prechel_na_putia/ Интернет новина на седмицата Владо (кудос момчил): София слага зарядни за телефони в автобусите / https://www.24chasa.bg/novini/article/6330589 Еленко: […]
 • 11 юли 17. „ブルガリア“は美味しい (feat. UNKO san)
    17 епизод, в който си говорим главно за Япония, с участието на Николай Петков (UNKO). Интернет новина на седмицата Владо: ГДБОП ще рови в мобилните телефони // https://news.bg/crime/gdbop-shte-rovi-v-mobilnite-telefoni.html Владо: новият дизайн на бгмама Владо: EU Parliament calls for longer lifetime for products // http://www.eubusiness.com/news-eu/durable-products.47bf Еленко: Българска мрежа от креативни пространства: https://www.kickstarter.com/projects/1365315937/innovator-creative-spaces   Какво си […]
 • 5 юли 16. K-Town (feat. Momchil Pekov)
  Танкове на релси, бельо с джоб за топките и Крумовград Podcast/влог на седмицата Stages with Lance Armstrong Lindibeige Arms control Интернет новина на седмицата Глобата на гугал за 2.3 млрд долара DDB София става регионален криейтив хъб за 23 държави Facebook to Stream Live Champions League Soccer in Deal With Fox //  (kudos to Kalin) […]
 • 23 юни Анкетата на ГЍ
  Здравейте приятели, Ще ни помогнете много, ако попълните тази анонимна анкета, за да направим този подкаст по-добър. Владо & Еленко
 • 23 юни 15. Deutschland, FYROM & Republika e Shqipërisë
  В който си говорим за пътешествия из западна и източна Европа. Попълнете анкетата на ГЍ – https://goo.gl/forms/KQmklPoLnq1r8ApG2 Чувството да правиш подкаст – https://www.youtube.com/watch?v=IFDkcvrSaYU Фийдбек от предния път: шкода Kodiaq 4×4 къдеето трябва да се дотуря добавка Adblue на всеки 1000 км федно резервоарче –  http://www.eurowag.com/bg/informacija/gorivo/kakvo-e-adblue Podcast на седмицата Speed metal casting // http://www.speedmetalcycling.com Интернет новина […]
 • 14 юни 14. Дизайнерски вазелин (feat. Александър Бойчев)
  В който говорим главно за коли, feat. Александър Бойчев. Podcast на седмицата She explores – http://she-explores.com/ Outside / in – http://outsideinradio.org/ Интернет новина на седмицата Денис Родман пак е в Северна Корея, с тениска рекламираща марихуанена криптовалута: http://hosted.ap.org/dynamic/stories/A/AS_NORTH_KOREA_RODMAN?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT Епал ще пусне статистики за подкастите: https://sixcolors.com/post/2017/06/apple-makes-major-podcast-updates/ Референдумът в трън: защо е грешно да се питат местните. […]
 • 6 юни 13. Приказки за бабала (feat. Г. Маринов)
  Клизми с кафе, британска политика, тея три неща; feat. специалния гост от град Лондон – Георги Маринов. NB: В четвъртък ще сме на digitalk.bg и ще туитваме от @beefeaterbg – https://twitter.com/beefeaterbg Благодарности на @siteground, @identrix и @beefeater! Podcast на седмицата Lore // http://www.lorepodcast.com Интернет новина на седмицата Говори Интернет ще бъде и на Рацио (форум […]
 • 30 май 12. ?
    В който си говорим за компютри от 90-те, Сицилия, чанти и как да се запознаеш със домоуправителката си във FB. Feedback @momchil предлага спецялно бельо за Владо, правено от Victoria’s Sеcret. Той обаче се облича от Valeria’s Sеcret, която му носи гащи Uniqlo // https://www.uniqlo.com/uk/en/home/ АНОНИМНИЯ пише: “Хей мн як подкаст. питахте за документални […]
 • 24 май 11. G7
    В който говорим за Евровизия, швепс, tall bikes и Рияна. Интернет новина на седмицата Подигото на латиница – http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/05/22/2975581_janet_45_izdade_pod_igoto_na_6lokavitza/ Сватбата на пипа мидалтан и пароли –  http://nymag.com/thecut/2017/05/pippa-middleton-wedding-reception-details.html?mid=facebook_thecutblog Райхана и Лупита филм по туит – http://nymag.com/thecut/2017/05/a-viral-tweet-inspired-a-lupita-nyongo-rihanna-buddy-film.html?mid=facebook_thecutblog Какво си купих и е ок Електрическа четка Braun Oral-B (до 100 лева, въртящи се малки глави, правена в Германия) […]
 • 9 май 10. Пехливанлък
  Епизод 10, в който говорим за закваски, пехливански борби и филми. Техно партито [БЕТОН]- https://web.facebook.com/events/251746578566474/ Интернет новина на седмицата Владо: Фейсбук увеличава персонала за контрол на съдържанието // http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/05/04/2965122_feisbuk_uvelichava_personala_za_kontrol_na/ БГ Стартъп Идеи медийния дашборд  http://bgstartupidei.com Какво си купих и е ок Asics Gel Nimbus 19 – http://runningzone.bg/produkt/asics-gel-nimbus-19/ Apple TV – http://apple.com/tv/ Прясно мляко от ферма до […]
 • 2 май 09. χταπόδι
  В който говорим за октоподи (χταπόδι), тол такси и българи по празниците. Интернет новина на седмицата Владо: Гугъл променя ранкинга на новините си, за да бори файшивите новини // https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-04-25/google-rewrites-its-powerful-search-rankings-to-bury-fake-news Владо: Турция спря достъпа до Wikipedia // http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/29/2962553_turciia_spria_dostupa_do_uikipediia/   Какво си купих и е ок Владо: Седалка Specialized Milano // https://www.bikecenter.bg/sedalka-specialized-milano-gel-175mm/ Еленко: Carry Wet Bag […]
 • 25 април 08. Чекийки
  Епизод 8, за рекламите по телевизията. Feat. Калин @oranjevmorkov Колевски и Димитър @shadowmarn Смилянов. Интернет новина на седмицата Владо: Google планира да вкара adblock в мобилния и десктоп chrome // http://www.osnews.com/story/29775/Google_plans_ad-blocking_feature_in_popular_Chrome_browser Калин: Слушалките на Bose те слушат: http://www.reuters.com/article/us-bose-lawsuit-idUSKBN17L2BT   Какво си купих и е ок Владо: The Final Station // http://store.steampowered.com/app/435530/ Владо: Сешоар Valera Swiss Nano […]
 • 18 април 07. Дрисниленд
  Седми епизод, в който си говорим основно за Дисниленд и колоездене. Интернет новина на седмицата @buhtum отново започна да туитва http://www.capital.bg/biznes/media_i_reklama/2017/04/09/2950586_nova_broudkasting_grup_e_blizo_do_prodajba/ (10x Мария) Небостъргача в Парадайс Центъра – http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/04/13/2952656_grum_v_raia/ Какво си купих и е ок Кафемелачка Baratza Encore – https://www.amazon.de/Baratza-Encore-Electric-Grinder-Conical/dp/B007F183LK Евтиният вариант е Hario Skerton http://dabov.bg/Hario/Hario-ruchna-kafemelchka-skerton?page=2 Био кафе от LIDL 20 лв / кг – […]
 • 7 април 06. Гроутхак ьорселф
  Епизод 6, в който говорим за технологийте. Интернет новина на седмицата Рециклираната ракета на Мъск постави два исторически рекорда – http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2017/03/31/2945480_recikliranata_raketa_na_musk_postavi_dva_istoricheski/ Дайте идеи за тех парка http://sofiatech.bg/news/ръководството-на-софия-тех-парк-проак/ ГРОУТХАК ЙОРСЕЛФ – https://www.facebook.com/events/1892540460958016/ МВР с поръчка за IP-та – http://frognews.bg/news_132350/MVR-s-nova-absurdna-porachka-7-mln-lv-za-300-IP-ta Еленко: Вафли Ная с добавена реалност – http://www.prestige96.bg/bg/promo/38/ Голяма промяна в айфоните, никой не я забеляза, но… – http://pik.bg/%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%B0%D0%B9%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BD%D0%B5-%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%BE-news644514.html Владо: технологичната […]
 • 29 март 05. Холограма на Ванга
  Епизод 5, в който говорим за бъткракове, холограми на Ванга и редизайна на Дневник със специални гости Злобан „Симеон“ Конев и Велислава Попова. Вътрешнозаводски новини ГИ фен фикшън 2.0 https://soundcloud.com/kamen-stanev-575769764/govori-internet-fanfiction-ep2 Какво си купих и е ок 55 инчов телевизор Sharp, който да ползваме във фирмата вместо проектор // http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-SHARP-LC-55CFE6352E-LED/p/14981 Еленко: бельо (слипове) uniqlo http://www.uniqlo.com/eu/en/men/innerwear-loungewear/underwear Интернет […]
 • 25 март 04. Приятели на шоуто
  4 епизод, в който пак не стигаме до онлайн медиите, ама си говорим за Семинар Физкултура. Музика от UNKO – http://nikolayfakeart.wixsite.com/music   Какво си купих и е ок Владо: Marimer – ежедневна вода за нос – http://apteka.framar.bg/30016237/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%80-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%81-100-%D0%BC%D0%BB- Владо: Лапа “Deda” за fixie http://www.wiggle.com/deda-cortissimo-fixie-stem/ Еленко: сериалът The Detour – http://www.imdb.com/title/tt4903242/ Еленко: слушалки Sennheiser OCX 686i – […]
 • 13 март 03. Български национален сайт (първа част)
  Епизод 3, в който обсъждаме как да си отворим офшорна компания в северен Кипър, смокините като разхлабително, войните в древна Гърция и българските онлайн медии. Благодарности на Siteground за подкрепата – http://siteground.com Говори интернет Фен фикшан – https://soundcloud.com/kamen-stanev-575769764/govori-internet-fen-fikshn/s-xJJ5P Интернет новина на седмицата Владо: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/mnenia/2017/03/10/2932707_ivailo_penchev_kum_sofiia_teh_park_provalihte_se_ama/ Владо: http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/03/07/2930666_uikiliiks_publikuva_hiliadi_dokumenti_na_cru/ Все едно на някой му пука Владо: Дисни пуснали първите думи […]
 • 7 март 02. Кибер-резерв
  Втори епизод, в който обсъждаме кисели краставички, диабло 3 експанжан, орките тип „урук хаи“ и програмите на партиите. Абонирайте се през RSS link, iTunes, Google Play или вижте подробни ѝнструкции. Бележки към шоуто. Devin Air – http://devinair.bg/devin-air/ Oberon пикантни краставички (оказаха се произведени в Турция) – http://oberon.bg/продукти/консерви/кисели-краставички-пикантни-680г/ Диабло 3 експанжан – https://en.wikipedia.org/wiki/Diablo_III:_Reaper_of_Souls Интернет новината на седмицата: predizborno.com bairak.bg […]
 • 1 март 01. Нова надежда
  Абонирайте се през RSS link, iTunes, Google Play или вижте подробни ѝнструкции. Първи епизод, в който обсъждаме сайтовете на партиите, Бойко Борисов, тролове и PR. Бележки към шоуто. С какво записваме – http://www.samsontech.com/samson/products/microphones/usb-microphones/meteormic/ Какво пие Еленко – http://www.thirstwines.com Аудио книги от одибъл –  http://www.audible.com Къде работи Владо – http://www.aiidatapro.com Къде работи Еленко – http://begach.com БАПРА И ТРОЛОВЕТЕ – http://www.bapra.bg/article-480-article536-480-536-0-0 Сайта на […]
 • 21 януари 00. Пилотен епизод