Аматьор“ е серия от подкасти на Говори ѝнтернет с подкрепата на Yettel, в която ние правим нещо за първи път, че да не се изложите вие.


1.

Градско колоездене с Теодор Русев

Говори ѝнтернет
Говори ѝнтернет
Аматьор, част 1: Колоездене в града (с Теодор Русев)
/

В първия епизод от серията на ГЍ & Yettel – „Аматьор“, Еленко си говори с един човек, който си е направо про, но знае как да се придвижва в града с колело и го прави всеки ден. Караме колело по улиците на София с шампиона на България по колоездене Теодор Русев от колоездачен клуб Хемус 1896 – Троян. С него обсъждаме кое е най-подходящото колело за градско каране, съвети за безопасност в града и как той съчетава тренировките с работата, която е доставка на храна. Неговите любими маршрути край града и още.

Услуга на Yettel в този брой: multiSIM


2.

Летене с парапланер (с Ники Йотов)

Говори ѝнтернет
Говори ѝнтернет
Аматьор, част 2: Летене с парапланер (с Ники Йотов)
/

Във втори епизод на Аматьор – подкаста на ГИ и Yettel, вашият водещ Еленко с помощта на Димитър отиват до град Сопот, качват се на лифта и после летят с парапланер с екипа на Ники Йотов от параглайдинг училището Sky Nomad. Чуйте какво е да изпиташ полет с крило за пръв път, в очите (или поне в ушите) на Димитър.

Емоцията настрана, чуйте за различните ветрове, колко квадратни метра е парапланера, как в България може да се лети близо 40 уикенда в годината и историите на Ники за летене в Африка.

Услуга на Yettel в този брой: multiSIM


3.

Преходи в планината (с Панайот Толев и д-р Витан Витанов)

Говори ѝнтернет
Говори ѝнтернет
Аматьор, част 3: Преходи в планината (с Панайот Толев и д-р Витан Витанов)
/

Не вярваме никой от вас да не е стъпвал в планина, затова идеята на този брой е да ви срещнем с хора, които се грижат да направят планината достъпна със знания. Имаме 2-ма гости. Първият ни гост е Панайот Толев, който е автор на един от по-големите сайтове с проверени маршрути tripsjournal.com, където всеки – начинаещ или експерт може да избере къде да се разходи и какво да очаква. Вторият ни гост е доктор Витан Витанов, който с Академия Първа помощ освен че е планинар, организира курсове за първа помощ за начинаещи и ще си говорим за това как да прекараме добре и в безопасност в планината и какво ни е необходимо.

Йетел ви предлагат 2 неща този брой: смарт часовникът HUAWEI Watch 3 Pro LTE и услугата multiSIM.


4.

Бразилско Джу Джицу

Говори ѝнтернет
Говори ѝнтернет
Аматьор, част 4: Бразилско Джу Джицу
/

В този брой на Аматьор – подкаста, който правим заедно с Йетел, ще ви срещнем с бразилското джу джицу. Това е бойно изкуство, което произлиза от японското джу джицу, няма удари и печели популярност по света с това че е по-лежерно от класическите бойни изкуства.

Първо ще говорим с Боби и Иван от Туистед Джу Джицу в София с акцент за тяхната детска школа, в която има над 100 деца, като най-малките трениращи са на 3 години.

След това ще отидем в село Чавдар, на 70 километра от софия, където ще говорим в самата зала с Иван Желязков, който организира нещата на село и с инструкторите Цветан Недев и Александър Станев. И след това Еленко ще направи първия си урок със Александър и школата в Чавдар.

Ако искате да се възползвате от предложението на броя за часовник HUAWEI GT 3 Active Edition 46mm, ползвайте линка и въведете код SMELONAPRED.


5.

Йога и медитация

Говори ѝнтернет
Говори ѝнтернет
Аматьор, част 5: Йога и медитация (с Нина и Нели)
/

В този епизод говорим с Нина Сотирова и Нели Лѐви, съсобственички на Santosha Yoga за видовете йога практики, йогата за деца, себепознанието, релаксацията и пътя, който трябва да поеме всеки, за да стигне до висшето изкуство, както те го наричат, а именно – медитация. Епизодът завършва с 10 минути аудио релаксация, която може да ползвате, когато решите, за да си настроите деня към по-добро.

Аматьор е подкаст, реализиран от Говори интернет и Yettel.


6.

Бягане (с Христо Цветков)

Говори ѝнтернет
Говори ѝнтернет
Аматьор, част 6: Бягане (с Христо Цветков)
/

В този епизод нашият продуцент и бегачески аматьор Димитър Панайотов изминава дългия път от дивана до това да избяга 5 километра без прекъсване.

Всичко това го прави с Христо Цветков – един от най-добрите български ултрамаратонци, трикратен победител на Витоша 100 (бягане), финиширал IronMan и един от малкото българи завършили Спартатлон – едно от най-тежките бягания в света от Атина до Спарта.

Разговори за тренировки, режими, апове, часовници и как бягането влияе добре на физиката и психиката.

Вижте повече за услугата на броя: MultiSIM.

Аматьор е подкаст, реализиран от Говори интернет и Yettel.


7.

Конна езда

Говори ѝнтернет
Говори ѝнтернет
Аматьор, част 7: Конна Езда
/

В 7-ми епизод на Аматьор, Димитър се учи да язди коня с име Пламък от южната страна на Витоша в полетата на Ярлово и конна база Адгор (което било годината на коня по прабългарския календар). Като го чуете ще получите основна представа за конската психология и какво дава този спорт или активност.

Вече имаме и фотограф и красивите снимки са дело на Виктор Троянов – Вичо. Съвсем скоро ще си имаме сайт, където не само ще качваме снимките и видеата от нашият фотограф, но и ще даваме повече информация, ще могат да се слушат и стари епизоди.

Вижте повече за услугата multiSIM.